Smidrai su kiaušinių padažu: gardu ir vasariška

2021 m. birželio 3 d. 08:47
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Man labai patinka apsipirkinėti turguje – tai tarsi kokia meditacija. Ir labai džiaugiuosi, kad ir mano mieste atsirado smidrų, užaugintų vietiniuose ūkiuose. 
Daugiau nuotraukų (1)
Jeigu nemėgstate smidrų, tikrai rekomenduoju dar kartą pabandyti ir įsigyti lietuviškų. Jų skonis visai kitas. Galbūt ir jūs pamilsite smidrus taip pat, kaip pernai pamilau vietinius smidrus aš ir mano vaikai. 
O kadangi namo parsinešiau „viecinių“ smidrų, gaminu su jais. 
Belgiškai ruošti smidrai su kiaušinių ir petražolių padažu
Porcijos – 1. Užtruksite apie 20 min.
Reikės:
  • 5 žaliųjų smidrų;
  • 40 g sviesto;
  • 1 kietai virto kiaušinio;
  • 1 a. š. citrinos sulčių;
  • saujos petražolių lapelių;
  • žiupsnio druskos;
  • žiupsnio juodųjų pipirų;
  • žiupsnio maltų muskatų.
Kaip gaminti 
Į platų puodą pripilame vandens, beriame druskos ir užkaičiame virti. Į verdantį vandenį sudedame smidrus. Verdame 3–4 min. Perliejame šaltu vandeniu. 
Prikaistuvyje ištirpiname sviestą. Sukapojame petražoles, virtą kiaušinį. Užpilame tirpintu sviestu.
Pagardiname druska, pipirais, muskatu. Apšlakstome citrinų sultimis. Padažą išmaišome. 
Į lėkštę dedame smidrus. Ant viršaus gausiai užpilame padažo. Skanaujame.
 
smidraireceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.