Jeigu nemėgstate smidrų, tikrai rekomenduoju dar kartą pabandyti ir įsigyti lietuviškų. Jų skonis visai kitas. Galbūt ir jūs pamilsite smidrus taip pat, kaip pernai pamilau vietinius smidrus aš ir mano vaikai.
O kadangi namo parsinešiau „viecinių“ smidrų, gaminu su jais.
Belgiškai ruošti smidrai su kiaušinių ir petražolių padažu
Porcijos – 1. Užtruksite apie 20 min.
Reikės:
- 5 žaliųjų smidrų;
- 40 g sviesto;
- 1 kietai virto kiaušinio;
- 1 a. š. citrinos sulčių;
- saujos petražolių lapelių;
- žiupsnio druskos;
- žiupsnio juodųjų pipirų;
- žiupsnio maltų muskatų.
Kaip gaminti
Į platų puodą pripilame vandens, beriame druskos ir užkaičiame virti. Į verdantį vandenį sudedame smidrus. Verdame 3–4 min. Perliejame šaltu vandeniu.
Prikaistuvyje ištirpiname sviestą. Sukapojame petražoles, virtą kiaušinį. Užpilame tirpintu sviestu.
Pagardiname druska, pipirais, muskatu. Apšlakstome citrinų sultimis. Padažą išmaišome.
Į lėkštę dedame smidrus. Ant viršaus gausiai užpilame padažo. Skanaujame.