Mieliniai keksiukai su cinamonu: iškart kepkite daugiau, nes kitą dieną norėsite ir vėl

Ar gali šitaip būti, kad pamilau tave truputį..? Oi ne ne – pažadu, kad juos pamilsite tikrai ne truputį, o būsite nuo jų priklausomi.

Mieliniai keksiukai su cinamonu.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Mieliniai keksiukai su cinamonu.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Mieliniai keksiukai su cinamonu.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Mieliniai keksiukai su cinamonu.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Mieliniai keksiukai su cinamonu.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Mieliniai keksiukai su cinamonu.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Mieliniai keksiukai su cinamonu.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Mieliniai keksiukai su cinamonu.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Mieliniai keksiukai su cinamonu.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Mieliniai keksiukai su cinamonu.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Mieliniai keksiukai su cinamonu.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Mieliniai keksiukai su cinamonu.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Mieliniai keksiukai su cinamonu.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Mieliniai keksiukai su cinamonu.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Mieliniai keksiukai su cinamonu.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Mieliniai keksiukai su cinamonu.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

„Skanaus maisto pasaulis“

Sep 9, 2021, 5:53 PM, atnaujinta Sep 5, 2023, 8:08 PM

Pirmą kartą šiuos keksiukus aš kepiau praėjusią žiemą. Ir patikėkite – tikrai nesuskaičiuosiu, kiek kartų. Ir kas tik jų neragavo – nuo kaimynų iki draugų draugų.

Prisiekiu – gaminkite iš karto iš dviejų porcijų, o jei iš vienos – kitą dieną kepsite vėl.

Mieliniai keksiukai su cinamonu (12 vnt.)

Tešlai reikės:

  • 300 g miltų
  • 7 g sausų mielių
  • 100 ml pieno
  • 1 kiaušinio
  • 100 g sviesto
  • 30 g cukraus
  • žiupsnelio druskos

Įdarui reikės:

  • 75 g minkšto sviesto
  • 125 g rudojo cukraus
  • 1 v. š. cinamono

Kaip gaminti

Į maišytuvo (vadinamojo mikserio) indą sudėti visus produktus tešlai ir išsukti–išminkyti lipnią, blizgią tešlą. Ją dėti į indą ir kildinti apie 40 min. šiltai.

Įdarui minkštą sviestą maišytuvu išplakti su ruduoju cukrumi ir cinamonu iki vientisos masės.

Pakilusią tešlą iškočioti į kvadratą, aptepti cinamono mase ir užlenkti kraštus į vidų, kad susidarytų trys tešlos sluoksniai (žiūrėkite nuotraukose).

Supjaustyti į 12 juostelių, o kiekvieną juostelę išilgai įpjauti į 3 dalis, bet neperpjauti iki galo.

Supinti kasą, užsukti galus, dėti į keksiukų formeles ir kepti 180 laipsnių temp. apie 25–30 min.

„Skanaus maisto pasaulis“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.