Kvapni moliūgų sriuba ir dar du receptai, kurie vėstantį rudenį namams suteiks jaukumo

Rugsėjui perkopus į antrąją pusę, orai žada vis daugiau vėsumos. Esant tokiems orams, norisi jaukumo, laiko namie ir, žinoma, šiltos sriubos lėkštės. Maisto gamybos ekspertai ir toliau kuria receptus tiems, kas nori nustebinti artimuosius ir svečius paprastais, bet savo skoniu išsiskiriančiais patiekalais.

Moliūgų sriuba su voveraitėmis ir sūriu apkepta bandele.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Moliūgų sriuba su voveraitėmis ir sūriu apkepta bandele.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Cezario salotos su kitokiu padažu ir duonos skrebučiais. <br>Pranešimo autorių nuotr.
Cezario salotos su kitokiu padažu ir duonos skrebučiais. <br>Pranešimo autorių nuotr.
Vegetariškas mėsainis su grybais. <br>Pranešimo autorių nuotr.
Vegetariškas mėsainis su grybais. <br>Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 28, 2021, 10:52 AM

„Turbūt labiausiai su rudeniu mums asocijuojasi šiltos ir jaukios sriubos. O, ko gero, pačios paprasčiausiai pagaminamos sriubos yra trintos. Be to, jose yra daug naudingųjų medžiagų, kurias mūsų organizmas pasisavina greičiau nei įprastų sriubų“, – sako duonos, užkandžių ir šaldytų gaminių įmonės „Mantinga“ vyriausiasis technologas Darius Anelauskas ir dalijasi trintos moliūgų sriubos receptu.  

Moliūgų sriuba su voveraitėmis ir sūriu apkepta bandele

Reikės:

  • 1 kg moliūgo; 
  • 1 svogūno;
  • 200 g voveraičių;
  • 1 šaukšto sviesto;
  • 1 l vištienos sultinio;
  • 300 ml grietinėlės;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • prancūziškų šviesių bandelių patiekimui; 
  • tarkuoto fermentinio sūrio;
  • šviežių čiobrelių papuošimui.

Moliūgą perpjaukite į kelias dalis, išimkite sėklytes ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Tuomet moliūgo minkštimą atskirkite nuo odelės.

Puode su aliejumi ir sviestu švelniai apkepkite pjaustytą svogūną ir voveraites. Įberkite druskos ir pipirų. Dalį kepintų voveraičių atidėkite papuošti. Į puodą sudėkite keptą moliūgą, supilkite sultinį ir grietinėlę.

„Viską sutrinkite ir užvirkite. Bandeles gausiai apibarstykite tarkuotu sūriu ir apkepkite iki 200 C įkaitintoje orkaitėje kelias minutes. Sriubą papuoškite keptomis voveraitėmis, čiobreliais ir patiekite su apkeptomis bandelėmis“, – sako D.Anelauskas ir siūlo nepamiršti prancūziškų šviesių bandelių, kurios padės atsiskleisti sriubos skoniui.  

Vegetariškas mėsainis su grybais

Reikės:

  • 1 „Portabello“ grybo arba kelių didelių pievagrybių;
  • ½ raudonojo svogūno;
  • 1 šaukšto sviesto;
  • šlakelio aliejaus; 
  • ½ avokado;
  • 1 šaukšto citrinos sulčių;
  • kelių griežinėlių pomidoro;
  • gabalėlio bri sūrio;
  • mėgstamų salotų lapų;
  • 1 didelės mėsainio bandelės su sezamais;
  • druskos, juodųjų pipirų.

„Portabello“ grybą supjaustykite plonomis juostelėmis. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Keptuvėje su sviestu ir aliejumi apkepinkite grybus ir svogūnus, pabarstykite druska ir pipirais.

Avokadą sutrinkite su citrinos sultimis, bri sūrį supjaustykite juostelėmis. Bandelę lengvai paskrudinkite iš vidinių pusių ir apatinę aptepkite trintu avokadu. Uždėkite salotų lapą, pomidorus, sūrį ir kepintus grybus. Uždėkite dar kelis žalumynus ir uždenkite mėsainį likusia bandele.

Cezario salotos su kitokiu padažu ir duonos skrebučiais

Reikės:

  • 30 g tamsios itališkos čiabatos duonos;
  • 30 g romaninių salotų;
  • 10 g špinatų lapų;
  • 10 g kietojo sūrio;
  • 100 g vištienos filė;
  • 30 g vyšninių pomidorų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • česnako skiltelės.

Padažui:

  • 10 g kietojo sūrio;
  • 30 g graikiško jogurto;
  • 20 g kalendrų;
  • 20 g apelsinų;
  • druskos ir pipirų.  

Salotas ir pomidorus nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu ir nusausinkite. Duoną supjaustykite kubeliais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais, kapotais česnakais ir kepkite orkaitėje 180 C temp. apie 7 min., kol duona apskrus.

Jogurtą, kietą sūrį, kalendrą, druską, pipirus, apelsino žievelę ir apelsinų sultis sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.

Vištienos filė marinuokite druska, pipirais, aliejumi ir kepkite keptuvėje, kol vidinė temperatūra pasieks 75 C, o išorė apskrus (apie 5–7 min.). Norėdami patiekti dar gražiau, į lėkštę sudėkite salotų lapus, pjaustytus pomidorus, pašlakstykite padažu, sudėkite keptą vištieną, duonos skrebučius ir užtarkuokite kietojo sūrio“, – priduria D.Anelauskas.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.