Skirtingai nuo itin saldžių desertinių keksiukų, šie yra mažiau pasaldinti, su rūgščiais obuolių gabalėliais, kurie subalansuoja visą skonį.
Įsipilkite kavos, arbatos, pieno ir pasimėgaukite.
Obuoliniai keksiukai pusryčiams
Reikės:
- 340 g miltų
- 100 g cukraus
- 1,5 a. š. kepimo miltelių
- 2 a. š. cinamono
- žiupsnio druskos
- 250 ml pieno
- 100 ml bekvapio aliejaus
- 1 didelio kiaušinio
- vanilės ekstrakto
- 340 g obuolių
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Keksiukų formeles ištepkite riebalais.
Sumaišykite visus sausus ingredientus – miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius, cinamoną. Kitame inde išplakite kiaušinį ir sumaišykite su pienu, aliejumi, vanile. Mediniu šaukštu sumaišykite skystus produktus su miltais, tačiau nepermaišykite – tik kol miltai sudrėks.
Įmaišykite į masę supjaustytus obuolius (žievelės lupti nereikia).
Dėkite į keksiukų formeles (turi užpildyti 1/3 masės) ir dėkite kepti. Kepkite apie 20 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
5 minutes palaukite ir tuomet išimkite iš formelių.