Moliūgų blynai su sūriu ir jogurtiniu padažu: kartą paragavęs – negali sustot

Moliūgų blynai su sūriu ir jogurtiniu padažu – receptas, kuris puikiai tiks tiek lengvai darbo dienos vakarienei, kai nėra daug laiko stovėti virtuvėje, tiek pusryčiams ar pietums.

Moliūgų blyneliai su sūriu ir jogurtiniu padažu.<br>123rf nuotr.
Moliūgų blyneliai su sūriu ir jogurtiniu padažu.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-07 17:05, atnaujinta 2023-10-03 10:26

Užtruksite vos 15 ar 20 minučių – ir valgis ant stalo! Būtinai išsikepkite – kas ragavo, tiems patiko.

Moliūgų blynai su sūriu

Reikės:

  • 250 g kepto moliūgo
  • 30 g kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
  • 1 kiaušinio
  • 150 g miltų
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių
  • apie 250 ml pieno
  • druskos
  • žalumynų – rozmarinų, bazilikų, petražolių

Padažui reikės:

  • 250 ml graikinio jogurto
  • 2–3 česnako skiltelių
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • druskos ir pipirų
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus

Kaip gaminti

Keptą moliūgą sutrinkite šakute, sumaišykite su kiaušiniu, miltais, kepimo milteliais, sūriu, druska, toliau maišydami palengva supilkite pieną. Tešla turėtų būti tirštos grietinės tirštumo.

Kepkite blynus keptuvėje aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus.

Padažui sumaišykite visus ingredientus. Patiekite šiltus blynus su padažu.

Galima papildomai apibarstyti sūriu ir patiekti su salotomis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.