Nuostabus prancūziškas pyragas: daug obuolių – mažai tešlos

Šis Prancūzijoje išpopuliarėjęs pyragas dar neretai vadinamas nematomu, mat visa jo paslaptis – tiek daug plonyčių obuolių skiltelių, kad per jas beveik nesimato tešlos.

Prancūziškas nematomas obuolių pyragas. <br>123rf nuotr.
Prancūziškas nematomas obuolių pyragas. <br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-26 14:28, atnaujinta 2023-10-27 10:03

Tad šis pyragas patiks tiems, kuriems norisi daugiau gaivumo, obuolių sultingumo ir mažiau tešlos.

Pyrago kokybė labai priklauso nuo obuolių, tad jokiu būdu nesirinkite minkštų, tęžtančių. Obuoliai turi būti kieti ir išlaikantys formą.

Tad išbandykite – jis ne tik gardus, bet ir puošniai atrodo.

Prancūziškas nematomas obuolių pyragas

Reikės:

  • 1,2 kg obuolių
  • 100 g miltų
  • 80 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 150 ml pieno
  • 40 g sviesto
  • cinamono
  • žiupsnelio druskos
  • 50 g migdolų drožlių

Kaip gaminti

Sviestą ištirpinkite. Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi. Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir cinamonu, supilkite pieną ir tirpintą sviestą, berkite druskos, masę gerai išmaišykite.

Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite labai plonomis skiltelėmis, idealu, jei turite specialią pjaustyklę, vadinamąją mandoliną. Suberkite į tešlą ir atsariai išmaišykite, kad nesulaužytumėte skiltelių.

26 cm skersmens kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, ištepkite rebalais. Taip pat sviestu ištepkite formos šonus.

Sudėkite tešlą, išlyginkite paviršių ir apibarstykite migdolų drožlėmis (kepti galima ir be migdolų).

Dėkite kepti į iš anksto įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 40 minučių. Jei paviršius ims pernelyg sparčiai ruduoti, pridenkite folija.

Iškepusiam pyragui leiskite visiškai atvėsti formoje, tik tuomet išimkite.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.