Patiekite apšlakstytus sviestu, klevų sirupu, pagardintus riešutais, su grietine ar mėgstama uogiene – bus skanu visais atvejais.
Purūs moliūginiai blynai
Reikės:
- 160 g miltų
- 2 v. š. cukraus
- 1,5 a. š. kepimo miltelių
- 0,5 a. š. cinamono
- 0,5 a. š. imbierų miltelių
- trupučio tarkuoto muskato riešuto
- kelių gerai sutrintų gvazdikėlių
- 0,5 a. š. druskos
- 0,5 puodelio tirštos moliūgų tyrės
- 1 puodelio pieno (arba mažiau, jei moliūgų tyrė skystesnė)
- 1 kiaušinio
- 2 v. š. tirpinto sviesto
Kaip gaminti
Sumaišykite visus sausus ingredientus.
Kitame dubenyje sumaišykite visus šlapius ingredientus (dalį pieno pasilikite, kad galėtumėte reguliuoti tešlos tirštumą).
Viską sumaišykite, tačiau nepermaišykite tešlos.
Kepkite blynus keptuvėje riebaluose maždaug po 3 minutes iš kiekvienos pusės.