Purūs moliūginiai blynai: jų kvapas iš lovų išvers visus miegalius

Purūs moliūgų blynai, kuriems ypatingo skonio suteikia prieskoniai, puikiai tiks rudeniškiems ar žiemiškiems savaitgalio rytams. Jau vien jų kvapas iš lovų išvers visus miegalius.

Purūs moliūginiai blynai.<br>123rf nuotr.
Purūs moliūginiai blynai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2021, 10:45 AM, atnaujinta Nov 13, 2022, 1:03 PM

Patiekite apšlakstytus sviestu, klevų sirupu, pagardintus riešutais, su grietine ar mėgstama uogiene – bus skanu visais atvejais.

Purūs moliūginiai blynai

Reikės:

  • 160 g miltų
  • 2 v. š. cukraus
  • 1,5 a. š. kepimo miltelių
  • 0,5 a. š. cinamono
  • 0,5 a. š. imbierų miltelių
  • trupučio tarkuoto muskato riešuto
  • kelių gerai sutrintų gvazdikėlių
  • 0,5 a. š. druskos
  • 0,5 puodelio tirštos moliūgų tyrės
  • 1 puodelio pieno (arba mažiau, jei moliūgų tyrė skystesnė)
  • 1 kiaušinio
  • 2 v. š. tirpinto sviesto

Kaip gaminti

Sumaišykite visus sausus ingredientus.

Kitame dubenyje sumaišykite visus šlapius ingredientus (dalį pieno pasilikite, kad galėtumėte  reguliuoti tešlos tirštumą).

Viską sumaišykite, tačiau nepermaišykite tešlos.

Kepkite blynus keptuvėje riebaluose maždaug po 3 minutes iš kiekvienos pusės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.