Kalėdiniam tinginiui pagaminti reikės:
• 300 g DVARO 40 proc. riebumo grietinės
• 200 g DVARO sviesto
• 400 g sausainių
• 300 g kondensuoto pieno
• 3 šaukštai aguonų
• 1 šaukštelis cinamono
• 1 apelsinas
• 100g baltojo šokolado
Kaip gaminti:
Sviestą tirpiname garų vonelėje. Neužvirkite jo, jis turi būti šiltas, bet ne karštas.
Į sviestą pilame kambario temperatūros kondesuotą pieną ir išmaišome.
Dedame grietinę ir dar pamaišome.
Spaudžiame apelsino sultis ir maišome iki vientisos masės.
Beriame smulkiai laužytus sausainius, aguonas ir cinamoną.
Išmaišome masę ir dedame į plėvele išklotą formą.
Užvyniojame ir gerai prispaudžiame.
Paliekame šaldytuve valandelei.
Apipilame tirpintu šokoladu, beriame aguonų, tarkuotos apelsino žievelės.
Siunčiame tinginį į šaldytuvą tinginiauti per naktį.
Su karšta arbata, kava ar kakava... neatsisakys net pats Kalėdų senelis!