Su portalo lrytas.lt skaitytojais ji pasidalijo labai skanios mišrainės su silke receptu. Jei iš anksto atliksite namų darbus, mišrainę paruošite per 10–15 minučių. Iš anksto reikia išsivirti bulves su morkomis ir išsikepti burokėlį orkaitėje.
Dalijamės Ingridos receptu ir patarimais.
„Burokėlį nulupame, nuplauname ir supjaustome apystambiais gabalėliais. Suvyniojame į foliją ir kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30–40 min. (nelygu burokėlių dydis). Ar iškepė, patikriname įsmeigę aštriu daiktu.
Aš labai pamėgau keptą burokėlį, jis man daug aromatingesnis ir sodresnio skonio, nei virtas. Dažnai, kai kepu ką nors orkaitėje pietums, šalia priglaudžiu ir burokėlį. Iškeptas burokėlis gali šiek tiek pastovėti šaldytuve ir palaukti savo eilės mišrainei“, – rašo Ingrida.
Mišrainė su silke
2 porcijoms reikės:
- 2 silkės filė;
- 4 virtų bulvių;
- 2 virtų morkų;
- 200 ml konservuotų žaliųjų žirnelių;
- 1 poro;
- 1 kepto burokėlio;
- 3 v. š. majonezo;
- 1 v. š. krapų, smulkintų;
- 1 v. š. laiškinių česnakų, smulkintų.
Kaip gaminti
Bulves, morkas ir burokėlį supjaustome kubeliais, porą smulkiais gabalėliais, silkės filė – juostelėmis.
Žalumynus susmulkiname ir maišome su majonezu.
Viską sumaišome ir ragaujame.