K. Zvonkuvienės šventinis desertas: varškės ir sutirštinto pieno tinginys, kuris nepaliks abejingų

Ateinu vaišinti nauju šedevru! Kasmet atrandu save iš naujo. Pasirodo, galiu žymiai daugiau negu tikėjausi, tereikia noro, užsispyrimo ir pasitikėjimo (savimi?).

Varškės ir sutirštinto pieno tinginys, kuris nepaliks abejingų.<br>lrytas.lt montažas.
Varškės ir sutirštinto pieno tinginys, kuris nepaliks abejingų.<br>lrytas.lt montažas.
Varškės ir sutirštinto pieno tinginys, kuris nepaliks abejingų.<br>Katažinos Zvonkuvienės nuotr.
Varškės ir sutirštinto pieno tinginys, kuris nepaliks abejingų.<br>Katažinos Zvonkuvienės nuotr.
Varškės ir sutirštinto pieno tinginys, kuris nepaliks abejingų.<br>Katažinos Zvonkuvienės nuotr.
Varškės ir sutirštinto pieno tinginys, kuris nepaliks abejingų.<br>Katažinos Zvonkuvienės nuotr.
Varškės ir sutirštinto pieno tinginys, kuris nepaliks abejingų.<br>Katažinos Zvonkuvienės nuotr.
Varškės ir sutirštinto pieno tinginys, kuris nepaliks abejingų.<br>Katažinos Zvonkuvienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Katažina Zvonkuvienė

Dec 9, 2021, 5:00 PM, atnaujinta Dec 5, 2022, 3:43 PM

„Virtuviniai reikalai“ ne man – visada taip sakiau, bet gimus vaikams tenka vis dažniau ten apsilankyti... Bet kartais būna – ypač, kai kvepia Kalėdomis.

Užplūsta kažkoks neapsakomas noras prisiliesti prie kažko naujo, neatrasto ir nustebinti visų pirmą save, o ir žinoma artimuosius.

Tinginys – čia pirmiausia apie mane, bet jis man labai patinka, nes gaminamas greitai ir be didelių investicijų.

Pagrindas – varškė (renkuosi visada kokybišką DVARO 9 proc. varškę) ir mūsų lietuviški sausainiai.

Gaminimo procesas trumpas ir lengvas, o rezultatas džiuginantis.

Prieš gražiausias metų šventes laukia išties daug pasiruošimų, todėl mėgstu taupyti savo laiką, bet dar labiau mėgstu nustebinti savo šeimą. Tikiuosi, man tai pavyks!

Varškės ir sutirštinto pieno tinginiui pagaminti reikės:

  • 500 g DVARO 9 proc. varškės;
  • 100 g DVARO sviesto;
  • 150 g kondensuoto pieno;
  • 100 g kokoso kremo;
  • 350 g sausainių;
  • Didelė sauja sėklų, riešutų, džiovintų vaisių mišinio.

Gaminimo eiga:

1. Varškę gerai pertryniau.

2. Ištirpinau sviestą.

3. Susmulkinau vaisius, riešutus.

4. Sutrupinau sausainius.

5. Visus ingredientus sumaišau kartu.

6. Vyniojau į maistinę plėvelę ir dėjau į šaldytuvą sustingti. Idealu nakčiai palikti.

7. Papuošiau spanguolėmis ir rozmarinu.

Receptas pagal mitybos specialistę Indrę Trusovę.

Tekstas parengtas bendradarbiaujant su AB Pieno žvaigždės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.