Purios ir minkštos bandelės su kopūstais ir šonine taps tikru kalėdinio stalo favoritu

Šio patiekalo, manau, tikrai nereikia pristatinėti. Čia yra tikrų tikriausia nemirštanti šventinio stalo klasika – puri, minkšta mielinė bandelė su DVARO grietine ir lengvai rūgštūs rauginti kopūstai. 

Purios ir minkštos bandelės su kopūstais ir šonine.
Purios ir minkštos bandelės su kopūstais ir šonine.
Purios ir minkštos bandelės su kopūstais ir šonine.
Purios ir minkštos bandelės su kopūstais ir šonine.
Purios ir minkštos bandelės su kopūstais ir šonine.
Purios ir minkštos bandelės su kopūstais ir šonine.
Purios ir minkštos bandelės su kopūstais ir šonine.
Purios ir minkštos bandelės su kopūstais ir šonine.
Daugiau nuotraukų (4)

Marius, tinklaraštis „Maisto kelionės“

2021-12-14 19:00, atnaujinta 2021-12-23 13:00

Tobula kombinacija, o kad maža nepasirodytų – tarp kopūstų slepiasi ir skrudintos, rūkytos šoninės gabalėliai.

Suprantama, ant Kūčių stalo šio patiekalo gal nedėkite, bet per Kalėdas šitos bandos bus garantuotai vienas iš stalo favoritų. 

Purioms ir minkštoms bandelėms su kopūstais reikės:

  • 100 ml vandens
  • 1 šaukštas cukraus
  • 7 g sausų mielių
  • 540g miltų (550D ar 550C klasės)
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 120 ml aliejaus
  • 3 kiaušiniai
  • 240g DVARO grietinės (30 proc. riebumo)
  • 500 g šaltai rūkytos šoninės
  • 1 l raugintų kopūstų
  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • kmynai
  • lydytas sviestas patepimui

Kaip gaminti:

Inde sumaišyti, vandenį su mielėmis ir cukrumi, palaikyti 10 min. Kitame inde sumaišyti miltus su druska, aliejumi, kiaušiniais ir grietine.

Supilti vandens ir mielių mišinį. Minkyti tešlą. Jei tešla gaunasi labai skysta – dėti dar šiek tiek miltų. Tešlą kildinti 1 val. uždengus.

Keptuvėje pakepti šoninę su svogūnais, sudėti raugintus kopūstus, tarkuotą morką, kmynus. Pagardinti druska ir pipirais.

Iškočioti tešlą (apie 1/2 cm storio) ir supjaustyti į 10 cm skersmens apskritimus.

Į kiekvieno apskritimo centrą įdėti po 1 šaukštą įdaro ir užspausti kraštus.

Sudėti paruoštas bandeles ant kepimo popieriaus, uždengti aliejuota plėvele ir leisti pakilti dar 1 val.

Kepti 25-30 min. 175 laipsnių temperatūroje. Kuomet iškeps – patepti lydytu sviestu.

Tekstas parengtas bendradarbiaujant su AB Pieno žvaigždės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.