Kalafiorų sriuba su sūriu – tikra palaima ir skrandžiui, ir gomuriui

Kalafiorų sriuba su sūriu puikiai tiks dienoms, kai nesinori mėsos. Švelni ir kartu pikantiška. Paruošti ją paprasta, o skonis patiks net išrankiausiems.

Kalafiorų sriuba su sūriu.<br>123rf nuotr.
Kalafiorų sriuba su sūriu.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2022, 10:18 AM, atnaujinta Jan 2, 2023, 10:25 AM

Po švenčių maratono tai bus tikra palaima ir skrandžiui, ir gomuriui.

Kalafiorų sriuba su sūriu

Reikės:

  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 vidutinio dydžio svogūno (sukapoto)
  • 2 nedidelių bulvių, nuskustų ir supjaustytų
  • 1 kalafioro galvos
  • 4–5 puodelių vištienos ar daržovių sultinio
  • 150 g mėlynojo pelėsinio sūrio, supjaustyto kubeliais
  • druskos, pipirų
  • žalumynų patiekti

Kaip gaminti

Kalafioro kotą pašalinkite, galvą išskirstykite žiedynais.

Puode įkaitinkite aliejų ir apkepkite svogūnus. Sudėkite bulves, kalafioro žiedynus ir maišydami apkepkite maždaug 2 minutes. Supilkite sultinį ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą, uždenkite puodą ir virkite 20–25 minutes, kol daržovės suminkštės.

Sutrinkite daržoves trintuvu ir vėl užkaiskite sriubą. Sudėkite sūrį ir kaitinkite maišydami, kol jis išsilydys.

Supylę į dubenėlius ar lėkštes, galite užbarstyti dar sūrio, papuošti kapotais žalumynais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.