Tikiuosi, jūsų nenustebinau tokiu trumpu lašišos ruošimo laiku. Lašišą labai greitai galima perkepti, o tada jau nieko gero – lėkštėje prieš nosį turėsite sausą žuvies gabalą. Dėl šios priežasties receptuose visada pabrėžiu, kad reikia atidžiai sekti lašišos kepimo laiką, nes juk niekas nenori valgyti perkepusios žuvies...
Taip paruoštą lašišą galite patiekti su ryžiais, keptomis bulvėmis, bulvių koše, makaronais, troškintomis daržovėmis ar tiesiog salotomis. Kaip supratote, tiks bet kuris pasirinktas garnyras. Aš valgiau su ryžiais ir lengvomis salotomis.
Lašiša su kreminiu špinatų padažu
3 porcijoms reikės:
- 450 g lašišos filė su oda
- 150 g špinatų
- 100 g maskarponės sūrio
- 1 citrinos
- 2 skiltelių česnako
- 2 valg. š. pieno
- druskos, juodųjų pipirų
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
Lašišos filė supjaustome į 3 lygius gabalėlius, apibarstome druska, pipirais.
Česnako skilteles nulupame, supjaustome griežinėliais.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ant stipresnės ugnies. Sudedame lašišos gabalėlius ir kepame 1 minutę, tada apverčiame ir kepame dar 1 minutę. Iškepusią lašišą sudedame į lėkštę ir atidedame į šalį.
Toje pačioje keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant silpnesnės ugnies. Sudedame česnaką ir kepiname nuolat maišant apie 30 sekundžių. Tada sudedame špinatus, išspaudžiame pusės citrinos sultis, pagardiname druska, pipirais. Įmaišome maskarponės sūrį, supilame pieną ir viską išmaišome. Kepame, kol špinatai suminkštėja. Supilame padažą į indą, skirtą kepti orkaitėje.
Likusią citriną supjaustome griežinėliais, išdėliojame ant padažo ir sudedame lašišos gabalėlius. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 6–8 minutes, kol lašiša iškepa (tik neperkepkite!).
Patiekiame su ryžiais, bulvėmis ar kitomis daržovėmis.