Įdaryti kalmarai pomidorų padaže pagal itališką receptą

Įdaryti kalmarai pomidorų padaže – receptas, populiarus Italijoje. Taip paruoštus kalmarus jie patiekia su virtais makaronais.

Įdaryti kalmarai pomidorų padaže<br> 123rf nuotr.
Įdaryti kalmarai pomidorų padaže<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2022, 4:17 PM, atnaujinta Feb 6, 2023, 10:21 AM

Išbandykite ir jūs.

Įdaryti kalmarai pomidorų padaže

Reikės (4–5 porcijoms):

  • 600 g kalmarų
  • 2 česnakų skiltelių
  • 2 v. š. kapotų petražolių
  • 100 g baltos duonos džiūvėsėlių
  • 1 kiaušinio
  • 50 g kietojo sūrio
  • druskos, pipirų

Padažui reikės:

  • didelės skardinės pomidorų savo sultyse
  • alyvuogių aliejaus
  • 2 česnakų skiltelių
  • aitriųjų paprikų dribsnių (nebūtinai)
  • druskos, pipirų

Jeigu kalmarai užšaldyti, palikite juos atitirpti šaldytuve. Nuplaukite ir nusausinkite. Dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, kiaušinį, smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį, trintus česnakus, petražoles, pagardinkite druska, pipirais.

Įdarykite kalmarus, užpildydami įdaru maždaug 3/4 tūrio. Galus užspauskite dantų krapštukais.

Paruoškite padažą: trintuvu, virtuviniu kombainu arba šakute sutrinkite pomidorus savo sultyse. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite česnakus ir aitriųjų paprikų dribsnius, supilkite pomidorus, pagardinkite druska, pipirais. Kai padažas užvirs, sumažinkite kaitrą ir sudėkite įdarytus kalmarus.

Kaitinkite ant nedidelės ugnies apie 25 minutes retkarčiais apversdami.

Ištraukite dantų krapštukus ir patiekite su makaronais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.