Vištienos kepsniai su citrininiu padažu: paruošti nesudėtinga, o rezultatas – šventiškas

Prie Valentino dienos patiekalų sąrašo pridedu dar vieną nesudėtingą, tačiau labai gardų patiekalą, vadinamą „Chicken Piccata“. Šiuo atveju „Piccata“ būtų galima išversti kaip patiekalą su sviesto, citrinų ir petražolių padažu. 

Vištienos kepsniai su citrininiu padažu.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Vištienos kepsniai su citrininiu padažu.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Vištienos kepsniai su citrininiu padažu.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Vištienos kepsniai su citrininiu padažu.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lithuanian in the USA“

2022-02-14 11:53, atnaujinta 2023-02-13 08:30

Šių vištienos kepsnelių receptas atkeliavęs iš italų virtuvės, bet labai populiarus amerikietiškoje virtuvėje. 

Visi esame gaminę vištienos krūtinėlės kepsnelius, apvoliotus džiūvėsėliuose ir apkeptus keptuvėje. „Chicken Piccata“ gaminama tuo pačiu principu, tik dar paskrudinama orkaitėje ir užpilama kvapniu padažu. 

Taip greitai ir nesudėtingai galima paversti visiškai paprastą patiekalą į aromatingą ir visai prašmatnų kepsnį šventinei vakarienei. Kepsnelius galite patiekti su salotomis, bulvėmis, ryžiais ar troškintomis daržovėmis, tikrai tiks visokiausi priedai.

Vištienos kepsniai su citrininiu padažu (maždaug 3 porcijos)

Reikės:

  • 1 vištos krūtinėlės
  • 100 ml miltų + 0,5 arb. š. druskos + ¼ arb. š. juodųjų pipirų
  • 150 ml džiūvėsėlių + 0,5 arb. š. druskos + 1 arb. š. džiovintų petražolių + 1 arb. š. česnako miltelių
  • 1 kiaušinis + 1 valg. š. šalto vandens
  • alyvuogių arba saulėgrąžų aliejaus kepimui
  • saujos šviežių petražolių

Padažui reikės:

  • 2 žaliųjų citrinų (arba 2 nedidelių citrinų)
  • 3 valg. š. sviesto
  • 1/3 arb. š. druskos
  • ¼ arb. š. juodųjų pipirų
  • 125 ml baltojo sauso vyno

Kaip gaminti

Vištos krūtinėlę nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu, supjaustome į 3 ar 2 dalis pailgai. Dedame pjausnius ant pjaustymo lentelės, uždengiame maistine plėvele ir pamušame mėsos muštuku iš abiejų pusių.

Vienoje lėkštėje miltus sumaišome su druska ir pipirais.

Kitoje lėkštėje džiūvėsėlius sumaišome su prieskoniais.

Kiaušinį išplakame su vandeniu.

Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus.

Pjausnius pirmiausia apvoliojame miltuose, po to – kiaušinyje ir tada džiūvėsėliuose. Kepame ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių po porą minučių.

Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių.

Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popieriaus, sudedame kepsnius ir kepame 7 min.

Kol kepsniai kepa – pasiruošiame padažą: keptuvėje išlydome 1 valg. š. sviesto ant vidutinės ugnies, po to supilame vyną, sudedame prieskonius, žaliąsias citrinas perpjauname perpus, išspaudžiame sultis į keptuvę ir sudedame citrinų puseles, padažą kaitiname ant stiprios ugnies (apie 4 min.), kol padažo sumažėja perpus. Galiausiai sudedame likusį sviestą, keptuvę nukeliame nuo ugnies, kai sviestas išsilydo, padažą pamaišome.

Kepsnius išdėliojame į lėkštes, užpilame padažu, apibarstome šviežiomis petražolėmis ir patiekiame su mėgstamais priedais – salotomis, bulvėmis ar pan.

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?