Minkštučiai lyg aksomas lietiniai: išbandytas ir ne kartą pasiteisinęs receptas

Turbūt nerasime namų, kuriuose nėra kepami lietiniai. Juos galima gardinti saldžiais įdarais – varškės, obuolių, uogienės, bananų, šokolado ir kitais arba pikantiškais – daržovių, sūrio, mėsos, kiaušinių.

Lietiniai.<br> 123rf nuotr.
Lietiniai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2022, 1:33 PM, atnaujinta Feb 10, 2023, 5:26 PM

Dar treti mėgsta lietinius be jokio įdaro, tik su ištirpintu sviestu. 

Visais šiais atvejais puikiai tiks minkštų iš švelnių lyg aksomas lietinių receptas. Jie lengvai kepami, neplyšta vyniojami, nes proporcijos – idealios.

Tad užsirašykite receptą ir išbandykite – šie lietiniai tiks ne tik Užgavėnėms.

Aksominiai lietiniai 

Reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 2 stiklinių pieno 
  • 3 a. š. cukraus (jei ruošite su pikantišku įdaru, pakaks 1 a. š.)
  • 0,5 a. š. druskos
  • 1,5 stiklinės miltų 
  • 1 stiklinės verdančio vandens
  • 3 v. š. aliejaus

Kaip gaminti 

Kiaušinius išplakite su pienu, cukrum ir druska, įmaišykite miltus. Maišykite, kol neliks gumuliukų.

Supilkite stiklinę verdančio vandens ir aliejų. Gerai išmaišykite ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.