Šiame recepte siūlome tik vieną prieskonių derinį, bet jis tikrai gali būti keičiamas pagal tai, ką tuo metu turite namuose ar ką labiau mėgstate.
Traškių avinžirnių užkandis
Reikės:
- 1 skardinės konservuotų avinžirnių (240 g)
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus (7 ml)
- 0,5 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio džiovintų krapų
- 0,5 šaukštelio džiovintų petražolių
- 1 šaukštelio česnakų granulių
Kaip gaminti
Avinžirnius nuplauti ir gerai nusausinti, pašalinti jų „odeles“ (suspaudus avinžirnį matysis kaip nusiima jo apvalkalas).
Nusausintus avinžirnius paskirstyti kepimo skardoje ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. (po 10 min. avinžirnius pamaišyti).
Išėmus apkeptus avinžirnius juos gerai sumaišyti su visais prieskoniais ir aliejumi ir vėl paskirsčius kepimo skardoje kepti dar 10-12 min.
Sunaudoti geriausia tą pačią ar kitą dieną, nes ilgiau laikant gali dar labiau sukietėti.
Skanaus!
Už receptą dėkojame „Gyvi Gali“ ir @plantasticka.
„Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.