V. Radzevičius pamokė, kaip išsikepti ukrainietiškų tarkuotų bulvių blynų: nesigailėsite išbandę šį receptą

Keliautojas ir žurnalistas Vytaras Radzevičius šiltai prisimena savo keliones į Ukrainą. Ten jis ne kartą ragavo nacionalinius šios šalies patiekalus, o šiandien kviečia pasigaminti nuostabaus skonio Sumų krašto tarkuotų blynų su grybais. 

V. Radzevičius dalijasi ukrainietiškų tarkuotų blynų receptu.<br> lrytas.lt koliažas
V. Radzevičius dalijasi ukrainietiškų tarkuotų blynų receptu.<br> lrytas.lt koliažas
V. Radzevičius dalijasi ukrainietiškų tarkuotų blynų receptu.
V. Radzevičius dalijasi ukrainietiškų tarkuotų blynų receptu.
V. Radzevičius dalijasi ukrainietiškų tarkuotų blynų receptu.
V. Radzevičius dalijasi ukrainietiškų tarkuotų blynų receptu.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 15, 2022, 1:50 PM, atnaujinta Oct 4, 2023, 10:00 AM

„Man ne kartą teko būti Ukrainoje. Joje lankantis visada žavėdavo šios šalies puikus maistas, tinkantis mano skoniui. Gal kas jį pavadins valstietišku, bet iš ukrainiečių neatimsi sūdytų lašinių, ukrainietiškų barščių su „pampuškomis“, virtinių, gaidienos šaltienos, marinuotų daržovių ir kitų skanumynų gardumo“, – sako V.Radzevičius. 

Jam pačiam dar nuo vaikystės įsiminė pagal ukrainiečių rašytojo Nikolajaus Gogolio apsakymų rinkinį „Vakarai viensėdyje prie Dikankos“ sukurta filmo scena, kai virtiniai iš dubens iššoka po vieną, pasidažo grietinėje ir nuskrieja į valstiečio burną. 

„Dažnai ukrainietiškoje virtuvėje galima rasti sąsajų su Lietuvoje įprastais patiekalais, bet čia nėra nieko keisto – juk LDK laikais buvome viena didelė bendra valstybė. 

Pavyzdžiui, šie tarkuoti blynai, kuriuos siūlau pasigaminti, atkeliavo iš Ukrainos šiaurės rytuose esančio Sumų krašto. Jei dar tiksliau – Bilpopilios miesto. Jie primena mūsiškius bulvinius blynus, bet yra kitokie, nes su bulvėmis kartu tarkuojamos ir morkos, o į vidų dedamas grybų bei svogūnų įdaras. 

Visas daržoves ir kitus produktus radau „Rimi“ parduotuvėje, kur nuo šiol lietuviški gaminiai pažymėti „Su meile iš“ ženklu. Kviečiu palaikyti Ukrainą, o šios tautos kultūrą pažinti per kulinarinį paveldą“, – paragino V.Radzevičius. 

Sumų krašto tarkuoti blynai su grybais pagal Vytarą Radzevičių

Reikės:

  • 6 bulvių;
  • 3 morkų;
  • 2 svogūnų;
  • 2 šaukštų miltų;
  • 1 šaukštelio sodos;
  • 2 kiaušinių;
  • 30 g džiovintų baravykų;
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį;
  • aliejaus kepti.

Kaip gaminti

Bulves ir morkas sutarkuokite, įdėkite kiaušinius, druską, sodą ir gerai išmaišykite. Svogūnus ir išmirkytus džiovintus grybus sumalkite, įdėkite druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Dėkite šaukštą tarkių, išskleiskite blyną, ant vidurio dėkite šaukštą grybų įdaro. Išlyginkite. Ant viršaus dėkite dar vieną sluoksnį tarkių. Išlyginkite. Vartydami iškepkite.
Valgykite su grietine.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.