​„Lvovo“ varškės pyragas – lengvai paruošiamas tikras delikatesas

„Lvovo“ sūrio pyragas – vienas populiariausių Ukrainoje, kurio receptu didžiuojamasi ne veltui. Tai tikras šedevras iš varškės su razinomis ir šokoladiniu glajumi, pasižymintis prabangiu skoniu ir aromatu. 

„Lvovo“ varškės pyragas<br> 123rf nuotr.
„Lvovo“ varškės pyragas<br> 123rf nuotr.
„Lvovo“ varškės pyragas<br> 123rf nuotr.
„Lvovo“ varškės pyragas<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 25, 2022, 5:19 PM, atnaujinta Mar 23, 2023, 8:39 AM

Paruošti jį nesudėtinga – tad išbandykite, ir galbūt jis taps mėgstamiausiu jūsų pyragu.

„Lvovo“ varškės pyragas

Tešlai reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 1/4 a. š. druskos
  • 2–3 a. š. vanilinio cukraus
  • 1 v. š. manų kruopų
  • 120 g cukraus
  • 80 g kambario temperatūros sviesto
  • 400 g varškės (9 proc.)
  • 60 g razinų
  • 1 citrinos

Šokoladiniam glaistui reikės:

  • 200 g šokolado
  • 50–60 ml neriebios grietinėlės

Kaip gaminti

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Razinas nuplaukite po tekančiu vandeniu. Suberkite į dubenį ir užpilkite karštu vandeniu, palikite pusvalandžiui. Nupilkite vandenį ir sudėkite razinas ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų vandens perteklius.

Atskirkite baltymus nuo trynių. Į trynius suberkite druską, vanilinį cukrų, cukrų, manų kruopas, varškę, dėkite minkštą sviestą. Nutarkuokite geltonąją citrinos žievelės dalį ir suberkite į masę. Viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu, masė turi būti tolygi ir glotni.

Į kiaušinių baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite iki standumo. Į varškės masę sudėkite išplaktus baltymus ir razinas, atsargiai sumaišykite.

Kepimo skardą ištepkite sviestu, supilkite tešlą, išlyginkite ir dėkite kepti į iš anksto įkaitintą orkaitę. Pyragą kepkite 40–50 min. Ištraukę iš orkaitės jį šiek tiek prispauskite pjaustymo lenta, kad viršutinis sluoksnis būtų lygesnis. Palikite 2–3 val., kad pyragas visiškai atvėstų (forma taip pat turi atvėsti). Tada dėkite į šaldytuvą ir laikykite pernakt.

Kitą dieną išverskite pyragą iš skardos aukštyn kojomis ir dėkite ant grotelių. Susmulkintą šokoladą užpilkite karšta grietinėle ir maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps. Apliekite pyragą karštu šokoladu ir palikite, kol šokoladas visiškai sustings (apie 40 min.).

Patiekdami papuoškite braškėmis, kitomis šviežiomis uogomis ar apibarstykite riešutais. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.