Paruošti jį nesudėtinga – tad išbandykite, ir galbūt jis taps mėgstamiausiu jūsų pyragu.
„Lvovo“ varškės pyragas
Tešlai reikės:
- 3 kiaušinių
- 1/4 a. š. druskos
- 2–3 a. š. vanilinio cukraus
- 1 v. š. manų kruopų
- 120 g cukraus
- 80 g kambario temperatūros sviesto
- 400 g varškės (9 proc.)
- 60 g razinų
- 1 citrinos
Šokoladiniam glaistui reikės:
- 200 g šokolado
- 50–60 ml neriebios grietinėlės
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Razinas nuplaukite po tekančiu vandeniu. Suberkite į dubenį ir užpilkite karštu vandeniu, palikite pusvalandžiui. Nupilkite vandenį ir sudėkite razinas ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų vandens perteklius.
Atskirkite baltymus nuo trynių. Į trynius suberkite druską, vanilinį cukrų, cukrų, manų kruopas, varškę, dėkite minkštą sviestą. Nutarkuokite geltonąją citrinos žievelės dalį ir suberkite į masę. Viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu, masė turi būti tolygi ir glotni.
Į kiaušinių baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite iki standumo. Į varškės masę sudėkite išplaktus baltymus ir razinas, atsargiai sumaišykite.
Kepimo skardą ištepkite sviestu, supilkite tešlą, išlyginkite ir dėkite kepti į iš anksto įkaitintą orkaitę. Pyragą kepkite 40–50 min. Ištraukę iš orkaitės jį šiek tiek prispauskite pjaustymo lenta, kad viršutinis sluoksnis būtų lygesnis. Palikite 2–3 val., kad pyragas visiškai atvėstų (forma taip pat turi atvėsti). Tada dėkite į šaldytuvą ir laikykite pernakt.
Kitą dieną išverskite pyragą iš skardos aukštyn kojomis ir dėkite ant grotelių. Susmulkintą šokoladą užpilkite karšta grietinėle ir maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps. Apliekite pyragą karštu šokoladu ir palikite, kol šokoladas visiškai sustings (apie 40 min.).
Patiekdami papuoškite braškėmis, kitomis šviežiomis uogomis ar apibarstykite riešutais.