Sultingi kalakutienos kukuliai grietinės padaže bus gardūs ir kitą dieną

Šie kalakutienos kukuliai yra „komfortiškas“, nesudėtingai pagaminamas patiekalas. Jame yra itališkų skonių – naudojau itališkus prieskonius, kietąjį sūrį, špinatus. Patiekiau su makaronais (šį kartą naudojau makaronus be glitimo) ir pakeptomis daržovėmis.

 Kalakutienos kukuliai grietinės padaže.<br> „Skanauk su Aušra“.
 Kalakutienos kukuliai grietinės padaže.<br> „Skanauk su Aušra“.
 Kalakutienos kukuliai grietinės padaže.<br> „Skanauk su Aušra“.
 Kalakutienos kukuliai grietinės padaže.<br> „Skanauk su Aušra“.
 Kalakutienos kukuliai grietinės padaže.<br> „Skanauk su Aušra“.
 Kalakutienos kukuliai grietinės padaže.<br> „Skanauk su Aušra“.
Daugiau nuotraukų (3)

„Skanauk su Aušra“

May 4, 2022, 2:59 PM

Kukuliai buvo minkšti, sultingi. Juos skanu valgyti ir kitą dieną pašildytus. Vietoj kalakutienos galima naudoti ir vištieną.

Kadangi mano keptuvė nėra didelė, kukulius kepiau per du kartus. Užtenka jų paviršių lengvai apkepinti, nes po to juos dar reikės troškinti.

Padažą gaminau su grietine, sultiniu. Naudojau ekologiško sultinio kubelio gabaliuką.

Kalakutienos kukuliai grietinės padaže

Paruošimo laikas – 10 min., gaminimo laikas – 25 min. Kiekis: 18 kukulių

Kukuliams reikės:

  • 500 g kalakutienos faršo
  • 1 kiaušinio
  • 1 nedidelės morkos, smulkiai sutarkuotos
  • 1 riekės kvadratinės duonos
  • 3–4 valg. š. džiūvėsėlių
  • 1/4 st. kietojo sūrio, smulkiai tarkuoto
  • 2 skiltelių česnako, susmulkintų
  • 2 arbat. š. itališkų prieskonių mišinio
  • saujos šviežių petražolių
  • druskos, juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus kepimui

Padažui: 

  • 1/2 st. grietinės (naudojau 30 proc. riebumo)
  • 50 g mažų špinatų
  • 1 3/4 st. sultinio (ar vandens)
  • 2 valg. š. miltų
  • 1 arbat. š. pomidorų padažo
  • 1 arbat. š. garstyčių
  • 3 valg. š. sviesto
  • druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas 

Kukuliai. Nupjauti duonos šonus. Ją pamerkti kelioms minutėms į vandenį. Tada vandenį nusunkti.

Dubenyje sumaišyti faršą, kiaušinį, morką, sūrį, visus prieskonius, druską. Įberti džiūvėsėlių tiek, kad būtų lengva formuoti kukulius. Juos formuoti drėgnomis rankomis.

Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vid. temp. Iš abiejų pusių pakepinti kukulius po 3-4 min. Jeigu keptuvė maža, galima tą daryti per 2 kartus.

Padažas. Keptuvėje ant vid. temp. ištirpinti sviestą. Maišant mentele ar šluotele, pakepinti miltus apie 30 s ar kol susimaišys su sviestu. Masė turi būti vientisa.

Po truputį, visą laiką maišant, supilti sultinį, grietinę. Tai daryti, kol padažas sutirštės, nebebus gumulėlių. Daugmaž apie 5 min. Padažą užkaisti.

Suberti špinatus, garstyčias, pomidorų padažą, įberti druskos, pipirų pagal skonį. Po kelių minučių primažinti kaitrą, sudėti kukulius. Troškinti apie 15 min.

„Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.