Nuostabus apelsininis keksas, kuriuo pradžiuginsite ir namiškius, ir svečius

Kepant šį keksą visi namai kvepia nepakartojamu apelsinų aromatu. Tai labai pavasariškas kepinys, kuriuo galite nudžiuginti ir šeimos narius, ir svečius. 

Apelsininis keksas.<br>„Lithuanian in the USA“.
Apelsininis keksas.<br>„Lithuanian in the USA“.
Apelsininis keksas.<br>„Lithuanian in the USA“.
Apelsininis keksas.<br>„Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lithuanian in the USA“

May 6, 2022, 1:20 PM, atnaujinta May 2, 2023, 10:58 AM

Apelsininis keksas yra ypač gaivaus skonio ir nuostabios tekstūros, nei per sausas, nei per šlapias, tiesiog pats viduriukas. 

Abrikosų džemas suteikia keksui lengvos rūgštelės ir dailaus žvilgesio, bet neturint abrikosų džemo, kuo puikiausiai galima naudoti ir kitą mėgstamą džemą arba aplieti šokolado ar miltelinio cukraus glazūra.

Kuomet tarkuosite apelsinų žieveles, stenkitės nutarkuoti tik geltonąją dalį, nes balta apelsino žievelės dalis gali suteikti keksui kartų skonį.

Į kekso tešlą taip pat galima įmaišyti šokolado gabaliukų ar džiovintų uogų.

Apelsininis keksas

Reikės (10 porcijų):

  • 200 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 200 g miltelinio cukraus 
  • 200 g miltų
  • 4 kiaušinių
  • 2 apelsinų
  • 3 valg. š. abrikosų džemo (ar marmelado)
  • 1,5 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 žiupsnio druskos
  • sviesto (kepimo formai ištepti)

Kaip gaminti

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Sviestą sudedame į dubenį, išplakame elektriniu plaktuvu, suberiame miltelinį cukrų ir išplakame iki kreminės masės. Tada po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išplakame.

Kitame inde sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska. Miltus įsijojame į tešlą ir išplakame.

Nutarkuojame abiejų apelsinų žieveles ir šaukštu įmaišome į tešlą.

Kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome miltais.

Tešlą supilame į kepimo formą, išlyginame paviršių ir pašauname į orkaitę. Kepame 35–45 min. Ar keksas iškepęs, patikriname mediniu dantų krapštuku.

Kai keksas iškepa, atsargiai išimame iš kepimo formos ir padedame ataušti ant grotelių.

Mikrobangų krosnelėje pašildome abrikosų džemą, kad suskystėtų ir aptepame atvėsusio kekso paviršių. 

Keksą galite papuošti apelsino griežinėliais. Skanaus!

Aš keksą kepiau pailgoje kepimo formoje aukštais kraštais.

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.