Šeimos pamėgti šašlykai pagal Alinos receptą: keli ingredientai suteikia jiems ypatingo skonio

Portalo lrytas.lt skaitytoja Alina dalijasi šeimos pamėgtų šašlykų receptu. „Taip paruoštų šašlykų skonis dar niekad nenuvylė“, – patikino ji.

 Šašlykai.
 Šašlykai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-13 10:43, atnaujinta 2023-05-11 18:04

Ypatingo skonio ir minkštumo šiems šašlykams suteikia garstyčios, pomidorų padažas ir majonezas.

Dalijamės Alinos receptu.

Su garstyčiomis, pomidorų padažu ir majonezu marinuoti šašlykai

Reikės:

  • 3 kilogramų kiaulienos sprandinės
  • 2 svogūnų
  • 3 šaukštų pomidorų padažo
  • 2 šaukštų obuolių acto
  • 1 šaukšto garstyčių
  • 1 šaukšto majonezo (kokybiško)
  • 4 skiltelių česnako
  • 1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • pagal skonį druskos

​Kaip gaminti

Sprandinę supjaustome gabalais, kuriuos butų patogu nerti ant iešmo.

Česnaką pasmulkiname, svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Suberiame į dubenį su mėsa.

Sudedame pomidorų padažą, garstyčias, majonezą, supilame actą, suberiame pipirus. Viską gerai išmaišome.

Paliekame pasimarinuoti 6–12 valandų šaldytuve. Prieš kepant šašlykus pagardiname druska.

Mėsą veriame ant iešmų ir kepame ant žarijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.