Buvo minčių kepti sausainius ar keksiukus, pagaminti tiramisu... Žodžiu, visa tai, kas saldu.
O aš taip mėgstu rimtą maistą. Ir dar silkę. Gaminau silkės mišrainę. Kviečiu įvertinti ar man pavyko atlikti iššūkio užduotį.
Silkės mišrainė su pistacijomis
Reikalingi produktai:
- 2 morkos
- 1 didelis poras
- 6 pievagrybiai
- 150 g silkės filė (lengvai sūdytos)
- kelios džiovintos slyvos
- 2 šaukštai pistacijų
- 2 šaukštai majonezo
- druskos ir pipirų pagal skonį
- aliejaus kepti
Kaip gaminti
Morkas sutarkuojame, poro baltąją dalį supjaustome pusžiedžiais, grybus – griežinėliais. Viską atskirai apkepame keptuvėje alieje.
Į salotinę dedame sluoksniais: morkos, poras, grybai, silkės griežinėliai.
Slyvas pamirkome šiltame vandenyje ir supjaustome. Dedame ant silkių. Riešutus išlukštename ir beriame ant viršaus.
Gardiname druska ir pipirais. Uždedame majonezo ir išmaišome.