Aštrus tofu marinatas

Marinuotas tofu puikiai tinka salotoms ar ar karštiems patiekalams paskaninti. Taip pat marinuotas tofu labai tiks „Pad Thai“ arba su kepaisų ryžiais.

 Aštrus tofu marinatas.
 Aštrus tofu marinatas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2022, 3:17 PM

Aštrus tofu marinatas

Reikės:

  • 300 g kietojo tofu, supjaustyto kubeliais (galite keisti seitanu ar tempe)
  • 15 g saulėje džiovintų pomidorų
  • 25 g cukraus
  • 3 v. š. melasų ar klevų sirupo (nebūtina)
  • 3 v. š. obuolių acto
  • 1 aitriosios paprikos
  • 1 v. š. česnakų miltelių
  • 1 a. š. kuminų
  • 1 a. š. paprikos miltelių
  • 1 a. š. aitriųjų paprikų miltelių
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Kaip gaminti

Sumaišome arba trintuvu sutriname visus ingredientus (išskyrus tofu) iki vientisos konsistencijos.

Palaikome marinatą šaldytuve kelias minutes, kol šiek tiek sutirštės.  

Sudedame tofu kubelius į marinatą ir palaikome šaldytuve bent 2 valandas. Jei norite kad tofu įgautų daugiau skonio, galite leisti tofu marinuotis ilgiau, iki 24 valandų.

Marinuotą tofu naudojame salotose arba karštuose patiekaluose. Marinuotas tofu labai tiks „Pad Thai“ arba prie keptų ryžių.

Skanaus!

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi Gali“ ir „Challenge 22“.

„Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?