Aštrus tofu marinatas
Reikės:
- 300 g kietojo tofu, supjaustyto kubeliais (galite keisti seitanu ar tempe)
- 15 g saulėje džiovintų pomidorų
- 25 g cukraus
- 3 v. š. melasų ar klevų sirupo (nebūtina)
- 3 v. š. obuolių acto
- 1 aitriosios paprikos
- 1 v. š. česnakų miltelių
- 1 a. š. kuminų
- 1 a. š. paprikos miltelių
- 1 a. š. aitriųjų paprikų miltelių
- druskos ir pipirų pagal skonį
Kaip gaminti
Sumaišome arba trintuvu sutriname visus ingredientus (išskyrus tofu) iki vientisos konsistencijos.
Palaikome marinatą šaldytuve kelias minutes, kol šiek tiek sutirštės.
Sudedame tofu kubelius į marinatą ir palaikome šaldytuve bent 2 valandas. Jei norite kad tofu įgautų daugiau skonio, galite leisti tofu marinuotis ilgiau, iki 24 valandų.
Marinuotą tofu naudojame salotose arba karštuose patiekaluose. Marinuotas tofu labai tiks „Pad Thai“ arba prie keptų ryžių.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi Gali“ ir „Challenge 22“.
„Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.