Grilyje kepta česnakinė prancūziška duona: nesigailėsite išbandę šį receptą

Portalo lrytas.lt skaitytoja Ramutė pasidalijo grilyje keptos prancūziškos duonos su česnaku ir žolelėmis receptu. Ji puikiai tiks tiek užkandžiams, tiek prie kitų patiekalų. Tad išbandykite – nesigailėsite!

 Grilyje kepta česnakinė prancūziška duona su žolelėmis.
 Grilyje kepta česnakinė prancūziška duona su žolelėmis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2022, 12:44 PM, atnaujinta May 22, 2023, 10:16 AM

Grilyje kepta česnakinė prancūziška duona

Reikės:

  • prancūziškos duonos arba batono
  • 3 česnako skiltelių
  • 100 gramų sviesto
  • druskos
  • prieskoninių žolelių – bazilikų, raudonėlių, mairūnų, petražolių.

Kaip gaminti

Smulkiai sukapojame žalumynus. 

Dubenėlyje ištriname sviestą su druska iki purumo. Išspaudžiame česnaką, suberiame kapotus žalumynus bei išmaišome.

Prancūzišką duoną įpjauname plačiomis riekelėmis, bet nepilnai.

Tarpus tarp riekelių patepame sviestu su žalumynais, suvyniojame į foliją ir apie 15–20 minučių kepame  grilyje.

Baigus kepti duoną išvyniojame bei leidžiame apie 5 minutes atvėsti.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų