Gaminimas tikrai nesudėtingas: apkepinu špinatus, tada supilu išplaktus kiaušinius ir kepu kaip omletą. Po to uždedu tortiliją ir apverčiu. Į vidų dar įdedu kalakutienos kumpio, kietojo sūrio. Perlenktą tortiliją lengvai apskrudinu iš abiejų pusių.
Vietoj špinatų galima naudoti pesto padažą ar išvis nieko nenaudoti.
Keptuvė turėtų būti panašaus dydžio kaip ir tortilija. Jas naudojau vidutinio dydžio.
Tortiliją ir omletą apversti nėra sudėtinga. Man patogiausia perbraukti per omleto šonus ir tada uždėti tortiliją. Pačio omleto stengiuosi neperkepti, nes kitu atveju jis būna gana sausas.
Tortilija su kiaušiniu
Paruošimo laikas – 5 min. Gaminimo laikas – 2 min. Kiekis: 1 porcija
Reikės:
- 1 vidutinio dydžio tortilijos
- 2 kiaušinių
- 2 saujų (20 g) mažų špinatų
- 1 gabaliuko kalakutienos kumpio (ar kitokios rūšies)
- 2 valg. š. kietojo sūrio (ar fermentinio)
- druskos, juodųjų pipirų
- alyvuogių aliejaus kepimui
Gaminimas
Kiaušinius, druską, pipirus išplakti šakute.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ant neaukštos kaitros. Pakepinti špinatus apie 1 min. ar kol jie sukris.
Supilti kiaušinį, pamaišyti ir kepti apie 1 min. ar kol šonai bus sukietėję. Su mentele perbraukti per omleto šonus (kad lengviau būtų jį išimti). Uždėti ant viršaus tortiliją. Dar pakepti apie 1 min. Tada atsargiai apversti.
Ant vienos pusės uždėti kumpio, užbarstyti sūrį. Tortiliją užlenkti ir dar pakepinti iš abiejų pusių, kol lengvai apskrus.
Perpjauti į tris dalis. Patiekti su šviežiomis daržovėmis.