Lengvos salotos su vištiena pagal Kotrynos receptą: vakarienė dviem nekainuos 5 eurų

Šiltasis sezonas asocijuojasi su atgimstančia gamta, kai norime kuo daugiau laiko praleisti gryname ore, o į kasdienį mitybos racioną įtraukiame daugiau lengvų, greitų bei maistingų patiekalų.

 Pavasariškos salotos su vištiena pagal K.Remeikaitės receptą.
 Pavasariškos salotos su vištiena pagal K.Remeikaitės receptą.
 Maisto tinklaraštininkė Kotryna Remeikaitė (@konorsskanaus).
 Maisto tinklaraštininkė Kotryna Remeikaitė (@konorsskanaus).
 Pavasariškos salotos su vištiena.
 Pavasariškos salotos su vištiena.
 Pavasariškos salotos su vištiena.
 Pavasariškos salotos su vištiena.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 6, 2022, 5:17 PM, atnaujinta Jun 4, 2023, 5:37 PM

Maisto tinklaraštininkė Kotryna Remeikaitė (@konorsskanaus) nusprendė priimti „Rimi“ mestą taupymo iššūkį ir du kartus per mėnesį dalinsis receptais, kurių ingredientų bendra kaina neviršys 5 eurų.

Šįkart Kotryna dalijasi lengvų vištienos salotų receptu – jas ruošdami užtruksite vos keletą minučių.

Įkvėps ieškoti naujų skonių

„Prie taupymo iššūkio prisijungiau nedvejodama, nes visada tikėjau, kad ne tik gardūs, bet ir sveikatai palankūs pietūs dviem asmenims gali tilpti į 5 eurų biudžetą. Pirmojo bandymo rezultatas mane maloniai nudžiugino – pavyko ne tik sutaupyti, bet ir pasigaminti šį sezoną puikiai atspindinį patiekalą. Manau, kad visiems svarbu valgyti kokybišką maistą už prieinamą kainą, todėl kviečiu apsipirkti protingai ir namuose išbandyti naujus receptus, kuriais dalinsiuosi net du kartus per mėnesį“, – kviečia Kotryna.

Įkvėpimo receptams mergina semiasi iš įvairių pasaulio šefų, sekdama jų paskyras socialiniuose tinkluose, taip pat lankydamasi restoranuose ir juose užsisakydama dar neragautus patiekalus bei pati eksperimentuodama namų virtuvėje. Ji išbando įvairių kultūrų virtuves – Indijos, Japonijos, Tailando ar Viduržemio jūros regiono.

Kotrynos virtuvėje visada galima rasti sausų ankštinių daržovių: įvairių rūšių ir spalvų pupų, lęšių, avinžirnių. Tinklaraštininkė stengiasi turėti ir vieną kitą skardinę šių konservuotų produktų, kad prireikus galėtų greitai panaudoti. Ji visada stengiasi rinktis kuo įvairesnį ir sezoniškesnį maistą, nes tuomet jiems pagaminti galima naudoti vietoje užaugintus ingredientus.

Sutaupyti padeda keli pagrindiniai dalykai

Tinklaraštininkė įsitikinusi, kad vadovaujantis keletu pagrindinių taisyklių, sutaupyti nesunkiai pavyks kiekvienam. Anot jos, vienas geriausių būdų išleisti mažiau – gaminti maistą namuose. Norintiems neišlaidauti mergina taip pat pataria rinktis sezoninius produktus.

„Pavasarį kaip niekada parduotuvių lentynose gausu skirtingų žalumynų ir įvairių daržovių, todėl jas tikrai verta įtraukti į mitybos racioną, – sako K.Remeikaitė ir priduria, kad sutaupyti jai taip pat padeda maisto planavimas. – Į parduotuvę visuomet keliauju su pirkinių sąrašu. Iš anksto susiplanuoju savaitės meniu ir mėgstu pasitikrinti, kam tą savaitę taikomos akcijos. Taip išleidžiu mažiau, tačiau įsigyju tik reikalingus ir kokybiškus produktus.“

„Rimi“ prekybos centruose pirkėjai gali rasti platų skirtingų prekės ženklų asortimentą, o ieškantys geriausio kainos ir kokybės santykio gali rinktis privačios etiketės produktus. „Sutaupyti man padeda ir lojalumo programa, suteikianti asmeninius pasiūlymus, papildomas nuolaidas arba kaupimą nuo išleistos sumos. Be to, siūlau nepamiršti, kad į parduotuvę vertėtų atsinešti ir nuosavą pirkinių maišelį. Taip sutaupysite ne tik savo, bet ir poveikio aplinkai sąskaita“, – primena tinklaraštininkė.

Kviečiame išbandyti pavasarišką Kotrynos receptą.

Pavasariškos salotos su vištiena

2 porcijoms reikės:

  • pakuotės vidinės vištienos filė;
  • indelio graikinio jogurto;
  • poros saujų salotų;
  • saujos ridikėlių;
  • 1 obuolio;
  • 1 citrinos;
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 a. š. džiovintų raudonėlių;
  • 1 a. š. maltų saldžiųjų paprikų;
  • druskos ir pipirų pagal skonį;
  • šviežių žolelių (kalendrų ir mėtų) pagal pasirinkimą.

Kaip gaminti

Vištieną marinuojame su 2 v. š. graikinio jogurto ir prieskoniais.

Pasiruošiame padažą – likusį jogurtą sumaišome su 2 v. š. aliejaus, pusės citrinos sultimis, druska, pipirais ir smulkintomis žolelėmis.

Supjaustome salotas, ridikėlius, obuolį.

Vištieną iškepame likusiame aliejuje, kol gražiai apskrunda.

Vištieną dedame ant salotų, pagardiname padažu ir patiekiame.

Šips salotos puikiai tinka ir į pietų dėžutę, tik padažą rekomenduoju uždėti prieš pat valgant salotas.

Štai ir viskas. Turime skanias, sočias bei maistingas salotas, kurių biudžetas neviršija 5 eurų.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?