Tokio tipo pyragai vadinami užkandžių pyragais. Nėra jis kažkoks ypatingas, bet man asmeniškai patinka tokie visai paprasti kepiniai su uogomis.
Pyragui malonaus skonio suteikė ir plonai nutarkuota citrinos žievelė bei sultys.
Šis pyragas su kefyru išlieka minkštas bent keletą dienų.
Naudojau šviežias šilauoges. Galima rinktis ir kitas uogas – tiktų avietės, gervuogės ir pan. Taip pat galima naudoti ir šaldytas uogas. Jų nereikia atitirpinti, o užtenka sumaišyti su šaukšteliu miltų, kad kepant neištižtų.
Kiti ingredientai turėtų būti kambario temperatūros.
Tešla turėtų būti nei labai skysta, nei labai tiršta.
Pyragas su kefyru ir uogomis
Paruošimo laikas – 10 min., gaminimo laikas – 45 min.
Reikės:
- 2 kiaušinių, L dydžio
- 3/4 st. (170 g) kefyro
- 100 g sviesto
- 2/3 st. (130 g) cukraus
- žiupsnelio vanilinio cukraus
- 1 1/2 st. (195 g) kvietinių miltų
- 1 arbat. š. kepimo miltelių
- 1/2 arbat. š. sodos
- 1 st. (150 g) šilauogių (+1 arbat. š. miltų)
- 1 valg. š. šviežios citrinos sulčių
- 1 arbat. š. plonai nutarkuotos citrinos žievelės
- 1 valg. š. džiūvėsėlių
- žiupsnelio druskos
Kaip gaminti
Dideliame inde elektriniu plakikliu išplakti kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, kol masė šiek tiek išputos. Plakti apie 1 min.
Supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą, kefyrą, citrinos sultis ir žievelę. Išplakti iki vientisos masės.
Į kitą indą persijoti miltus, kepimo miltelius, sodą, druską. Juos suberti į pirmąjį indą. Išplakti iki vientisos tešlos.
Uogas sumaišyti su šaukšteliu miltų.
Apvalios 22 cm kepimo formos dungą iškloti kepimo popieriumi. Dugną apibarstyti džiūvėsėliais, šonus ištepti sviestu. Sukrėsti tešlą. Ant viršaus sudėti uogas. Jas lengvai įspausti į tešlą.
Kepti 170 laipsnių temp. apie 45-50 min. ar kol įdūrus medinį pagaliuką jis bus sausas.
Kai atvės, išimti iš formos. Apibarstyti milteliniu cukrum.