Nekeptas varškės desertas su braškėmis: lengva, gardu ir nekaloringa

Šis nekeptas desertas yra su varške, jogurtu, želatina ir braškėmis. Jam pasaldinti naudojau saldiklį, pagamintą iš eritritolio ir vaistinio saldmino (monk fruit), bet galima naudoti ir įprastą cukrų. Desertui gaminti reikės silikoninių keksiukų formelių bei maistinio trintuvo.

Nekeptas desertas su varške ir braškėmis.<br> „Skanauk su Aušra“.
Nekeptas desertas su varške ir braškėmis.<br> „Skanauk su Aušra“.
Nekeptas desertas su varške ir braškėmis.<br> „Skanauk su Aušra“.
Nekeptas desertas su varške ir braškėmis.<br> „Skanauk su Aušra“.
Nekeptas desertas su varške ir braškėmis.<br> „Skanauk su Aušra“.
Nekeptas desertas su varške ir braškėmis.<br> „Skanauk su Aušra“.
Daugiau nuotraukų (3)

„Skanauk su Aušra“

Jun 16, 2022, 5:28 PM, atnaujinta Jun 15, 2023, 9:57 AM

Šis desertas nėra kaloringas, todėl tinka ir metantiems svorį. Jis puikiai gali pakeisti įprastus, daug kalorijų turinčius skanėstus.

Pagamintus desertus geriausia palaikyti per naktį šaldytuve. Išimti iš formelių nėra sudėtinga – sustingę desertai būna tvirti, tad išimti yra paprasta.

Saldiklio ar cukraus naudokite pagal skonį, taip pat jo kiekis priklauso nuo braškių saldumo. Aš naudojau apie 5 valgomuosius šaukštus šio saldiklio.

Naudojau „Dr. Oetker“ želatiną, kurios nereikia papildomai išbrinkinti. Taip pat šios želatinos reikia naudoti mažiau nei kitų gamintojų. Kitu atveju skaitykite, kas parašyta ant želatinos pakuotės.

Nekeptas desertas su varške ir braškėmis

Paruošimo laikas – 20 min., kiekis – 12 desertų

Reikės:

  • 180 g liesos varškės
  • 250 g jogurto
  • 200 g braškių
  • vanilinio cukraus
  • cukraus ar saldiklio pagal skonį
  • 14 g želatinos

Papuošti:

  • braškių, kokosų drožlių

Gaminimas

Braškes nuplauti, nupjauti viršų. 150 g sutrinti iki tyrelės. 50 g braškų smulkiai supjaustyti.

Dideliame inde varškę ir jogurtą sutrinti iki vientisos masės.

Ant braškių tyrės užberti želatiną, atsargiai išmaišyti. Į puodą įpilti nedaug vandens. Į jį įstatyti indą su braškėmis ir želatina. Kaitinti ant vidutinės neaukštos kaitros. Maišant mentele ištirpinti želatiną. Neleisti jai užvirti. Želatina turi būti visiškai ištirpusi.

Braškių tyrę atvėsinti iki maždaug kambario temperatūros. Ją sumaišyti su keliais šaukštais varškės įdaro. Braškių įdarą plona srovele supilti į varškės įdarą. Išmaišyti.

Įdėti cukraus ar saldiklio pagal skonį bei vanilino. Įmaišyti braškes.

Paskirstyti į silikonines keksiukų formeles. Sudėti ant lėkščių, uždengti plėvele ir laikyti per naktį šaldytuve.

Išimti iš formų. Papuošti šviežiomis braškėmis, kokosų drožlėmis.

„Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.