Grietininis keksas su mėlynėmis taps tikra stalo puošmena

2022 m. birželio 23 d. 17:26
Lrytas.lt
Receptas
Grietininis keksas su mėlynėmis puikiai tiks ne tik desertui su kava ar arbata. Šį keksą labai paprasta pagaminti ir tai puikus pasirinkimas šventiniams priešpiečiams ar net savaitgalio pusryčiams. 
Daugiau nuotraukų (1)
Dėl grietinės keksas būna drėgnas, švelnaus skonio, todėl patiks visiems gaivių kepinių mėgėjams. 
Žinoma, šis keksas yra nuostabiausiais mėlynių sezono metu, bet jeigu jų neturite, drąsiai naudokite šaldytas. O taip pat keksui puikiai tiks avietės. 
Grietininis keksas su mėlynėmis
Reikės:
  • 150 g sviesto, kambario temperatūros
  • 200 g cukraus 
  • 2 kiaušinių
  • 2 a. š. vanilinio cukraus 
  • 200 g grietinės
  • žiupsnelio druskos
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • 200 g miltų 
  • 1 puodelio mėlynių (šviežių arba šaldytų ir atšildytų)
Kaip gaminti 
Sviestą su cukrumi išplakite plakikliu, kol bus šviesus ir purus. Įmuškite kiaušinius, berkite vanilinį cukrų, druską, dėkite grietinę ir kepimo miltelius, dar minutę maišykite iki vientisos masės.
Po truputį berkite miltus ir maišykite tik tol, kol miltai įsimaišys į masę.
Suberkite mėlynes.
Kepimo skardą ištepkite sviestu, supilkite tešlą ir kepkite 45–55 minutes, nelygu skardos gylis arba tol, kol į giliausią vietą įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus.
Leiskite keksui 15 minučių atvėsti formoje, tada išverskite keptuvę ant grotelių ir atvėsinkite. 
keksasmėlynės^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.