Dėl grietinės keksas būna drėgnas, švelnaus skonio, todėl patiks visiems gaivių kepinių mėgėjams.
Žinoma, šis keksas yra nuostabiausiais mėlynių sezono metu, bet jeigu jų neturite, drąsiai naudokite šaldytas. O taip pat keksui puikiai tiks avietės.
Grietininis keksas su mėlynėmis
Reikės:
- 150 g sviesto, kambario temperatūros
- 200 g cukraus
- 2 kiaušinių
- 2 a. š. vanilinio cukraus
- 200 g grietinės
- žiupsnelio druskos
- 2 a. š. kepimo miltelių
- 200 g miltų
- 1 puodelio mėlynių (šviežių arba šaldytų ir atšildytų)
Kaip gaminti
Sviestą su cukrumi išplakite plakikliu, kol bus šviesus ir purus. Įmuškite kiaušinius, berkite vanilinį cukrų, druską, dėkite grietinę ir kepimo miltelius, dar minutę maišykite iki vientisos masės.
Po truputį berkite miltus ir maišykite tik tol, kol miltai įsimaišys į masę.
Suberkite mėlynes.
Kepimo skardą ištepkite sviestu, supilkite tešlą ir kepkite 45–55 minutes, nelygu skardos gylis arba tol, kol į giliausią vietą įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus.
Leiskite keksui 15 minučių atvėsti formoje, tada išverskite keptuvę ant grotelių ir atvėsinkite.