Tuno kotletai su sūriu
Reikės:
- dviejų skardinių (185 g) konservuoto tuno
- 4 v. š. džiūvėsėlių
- 2 v. š. smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
- 1 v. š. majonezo
- 1 kiaušinio
- nedidelio smulkiai supjaustyto svogūno
- nedidelės burokine tarka sutarkuotos morkos
- citrinos nutarkuotos žievelės
- druskos, pipirų
Papildomai reikės:
- po 2 v. š. džiūvėsėlių ir tarkuoto kietojo sūrio kotletukams apvolioti
- aliejaus kepti
Kaip gaminti
Morką ir svogūną apkepkite aliejuje.
Nuvarvinkite tuno sultis, sudėkite tuną į dubenėlį, sutrinkite. Sudėkite džiūvėsėlius, tarkuotą sūrį, keptas daržoves, majonezą, prieskonius, kiaušinį ir gerai išmaišykite.
Drėgnomis rankomis suformuokite kotletus, apvoliokite kietojo sūrio ir džiūvėsėlių mišinyje ir dėkite kepti į keptuvę su įkaitintu aliejumi.
Kepkite kotletukus iš abiejų pusių po 5 min., kol gražiai apskrus.
Patiekite su šviežių daržovių salotomis.
Skanaus!