Jos ne tik gražiai atrodo, bet dar ir kokios skanios! Šios salotos idealiai dera su kreminiu majonezo ir kefyro padažu. Jas galima patiekti prie pačių įvairiausių patiekalų.
Pagrindinis daiktas, kurio reikės gaminant sluoksniuotas salotas, yra stiklinis indas aukštais kraštais. Tai gali būti ir dubuo, esmė – kad matytųsi spalvingi salotų sluoksniai.
Kalbant apie sluoksnius, produktus galite rinktis pagal save, kokias daržoves ar apskritai salotų ingredientus labiausiai mėgstate. Aš rinkausi labai gaivų ir paprastą variantą.
Bet neturint vienų ingredientų juos galima paprasčiausiai pakeisti kitais. Pavyzdžiui, čia dar tiktų tarkuotos morkos, skrudintos šoninės gabalėliai, konservuotos pupelės, poras, konservuoti kukurūzai, avokadas, konservuoti pievagrybiai, kietai virti kiaušiniai ir pan.
Gaivios sluoksniuotos salotos
8 porcijoms reikės:
- 1 vidutinio dydžio „Iceberg“ salotų gūžės
- 2 saujų pipirnių
- 1 vidutinio dydžio ilgavaisio agurko
- 1 geltonos paprikos
- 7–8 ridikėlių
- 0,5 vidutinio dydžio mėlynojo svogūno
- 1 saujos slyvinių arba vyšninių pomidorų
Padažui reikės:
- 120 ml kefyro
- 80 ml majonezo
- 1 saujos susmulkintų šviežių petražolių
- 0,5 a. š. česnakų miltelių
- 1/3 a. š. svogūnų miltelių
- druskos, juodųjų pipirų
Susmulkinkite „Iceberg“ salotas. Agurką perpjaukite išilgai perpus, tada supjaustykite storesniais griežinėliais. Papriką supjaustykite trumpomis juostelėmis, ridikėlius – storesniais griežinėliais, svogūną – pusžiedžiais. Pomidoriukus perpjaukite perpus.
Inde sumaišykite padažui skirtus ingredientus. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį ir atidėkite į šalį.
Pradėkite sluoksniuoti. Pirmiausia ant indo dugno tolygiai sudėkite daugiau nei pusę „Iceberg“ salotų. Agurkų griežinėlius pirmiausia išdėliokite prie indo kraštų, likusį agurką sudėkite į vidurį.
Papriką atsargiai išdėliokite ant agurko, likusią sudėkite viduryje. Po to tuo pačiu principu dėkite ridikėlius, likusias salotas, svogūną. Paskutinius prie indo kraštų išdėliokite pomidoriukus. Atsargiai padažu aptepkite salotų viršų, uždėkite pipirnių ir iškart patiekite.