Brokolius viriau puode su garų sieteliu. Viriau, kol jie suminkštėjo. Man patinka, kai į brokolius galima lengvai įdurti šakute, bet galima juos virti ir trumpiau, kol jie dar lieka traškūs. Tada ant brokolių užpyliau šalto vandens, kad jie atvėstų. Tą patį padariau ir su makaronais.
Naudojau virtą kalakutienos kumpį, bet galima naudoti ir kitokį. Taip pat tinka kepta vištiena.
Papildomai galima įdėti raudonojo svogūno, konservuotų kukurūzų.
Naudojau „fusilli“ formos makaronus.
Makaronų ir brokolių salotos
Paruošimo laikas – 10 min., gaminimo laikas – 10 min. Kiekis: 2 porcijos
Ingredientai:
- 150 g makaronų (geriausia naudoti „fusilli“)
- 2 stiklinės brokolio, išskaidyto nedideliais žiedynėliais
- 250 g vyšninių pomidorų, supjaustytų
- 80 g supjaustyto virto kumpio (naudojau kalakutienos)
Padažui:
- 1 valg. š. majonezo
- 4 valg. š. graikiško jogurto
- 1 valg. š. vandens
- 2 valg. š. šviežių krapų, susmulkintų
- šlakelio šviežios citrinos sulčių
- druskos, pipirų
Kaip gaminti
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje. Užpilti šaltu vandeniu.
Brokolius virti pasūdytame vandenyje ant garų. Jie turi suminkštėti. Užpilti šaltu vandeniu.
Sumaišyti visus padažo ingredientus.
Sumaišyti visus salotų ingredientus. Užpilti padažu ir viską išmaišyti.