Grilyje keptos krevetės įtiks net išrankiausiems

Šiltuoju metų laiku žmonės įpratę lauke kepti šašlykus, kepsnius, įvairią marinuotą mėsą. Bet lauko kepsninėje galima čirškinti ir jūros gėrybes, kurioms dūmo aromatas suteiks visai kitokio skonio. 

 Grilyje keptos krevetės.<br> 123rf nuotr.
 Grilyje keptos krevetės.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-07-14 13:15, atnaujinta 2023-07-09 16:49

Grilyje keptos jūros gėrybės maloniai nustebins net visko ragavusius gurmanus. Be to, tinkamai jas iškepti yra ne ką sunkiau nei šašlykus ar žuvį. 

Svarbiausia – neperkepti. 

Grilyje keptos tigrinės krevetės

Reikės: 

  • 700 g stambių (tigrinių) krevečių, 
  • 1 a. š. kapotų petražolių, 
  • 3 česnako skiltelių, 
  • 6 v. š. alyvuogių aliejaus, 
  • 2 v. š. tirpinto sviesto,
  • 3 a. š. citrinos sulčių, 
  • druskos, 
  • pipirų.

Kaip gaminti

Nulupkite krevetes, palikdami tik uodegėles. Sumaišykite petražoles su sutraiškytomis česnako skiltelėmis. Užpilkite ištirpintą sviestą, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, pagardinkite druska ir pipirais. 

Prieš kepimą dideliame dubenyje sumaišykite krevetes su marinatu ir palikite kambario temperatūroje 15 minučių. 

Svarbu nepalikti krevečių marinuotis ilgiau, nes jos taps pernelyg minkštos. 

Krevetes suverkite ant medinių iešmelių, prieš tai juos išmirkę vandenyje, ir kepkite ant anglių (be ugnies) maždaug po 2–3 minutes iš abiejų pusių. 

Neperšviečiamos, rausvos, sukietėjusios krevetės – ženklas, kad jos iškepė.  

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.