Grilyje keptos krevetės įtiks net išrankiausiems

2022 m. liepos 14 d. 13:15
Lrytas.lt
Receptas
Šiltuoju metų laiku žmonės įpratę lauke kepti šašlykus, kepsnius, įvairią marinuotą mėsą. Bet lauko kepsninėje galima čirškinti ir jūros gėrybes, kurioms dūmo aromatas suteiks visai kitokio skonio. 
Daugiau nuotraukų (2)
Grilyje keptos jūros gėrybės maloniai nustebins net visko ragavusius gurmanus. Be to, tinkamai jas iškepti yra ne ką sunkiau nei šašlykus ar žuvį. 
Svarbiausia – neperkepti. 
Grilyje keptos tigrinės krevetės
Reikės: 
  • 700 g stambių (tigrinių) krevečių, 
  • 1 a. š. kapotų petražolių, 
  • 3 česnako skiltelių, 
  • 6 v. š. alyvuogių aliejaus, 
  • 2 v. š. tirpinto sviesto,
  • 3 a. š. citrinos sulčių, 
  • druskos, 
  • pipirų.
Kaip gaminti
Nulupkite krevetes, palikdami tik uodegėles. Sumaišykite petražoles su sutraiškytomis česnako skiltelėmis. Užpilkite ištirpintą sviestą, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, pagardinkite druska ir pipirais. 
Prieš kepimą dideliame dubenyje sumaišykite krevetes su marinatu ir palikite kambario temperatūroje 15 minučių. 
Svarbu nepalikti krevečių marinuotis ilgiau, nes jos taps pernelyg minkštos. 
Krevetes suverkite ant medinių iešmelių, prieš tai juos išmirkę vandenyje, ir kepkite ant anglių (be ugnies) maždaug po 2–3 minutes iš abiejų pusių. 
Neperšviečiamos, rausvos, sukietėjusios krevetės – ženklas, kad jos iškepė.  
 
krevetėskaip kepti^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.