Grilyje keptos jūros gėrybės maloniai nustebins net visko ragavusius gurmanus. Be to, tinkamai jas iškepti yra ne ką sunkiau nei šašlykus ar žuvį.
Svarbiausia – neperkepti.
Grilyje keptos tigrinės krevetės Reikės:
- 700 g stambių (tigrinių) krevečių,
- 1 a. š. kapotų petražolių,
- 3 česnako skiltelių,
- 6 v. š. alyvuogių aliejaus,
- 2 v. š. tirpinto sviesto,
- 3 a. š. citrinos sulčių,
- druskos,
- pipirų.
Kaip gaminti
Nulupkite krevetes, palikdami tik uodegėles. Sumaišykite petražoles su sutraiškytomis česnako skiltelėmis. Užpilkite ištirpintą sviestą, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, pagardinkite druska ir pipirais.
Prieš kepimą dideliame dubenyje sumaišykite krevetes su marinatu ir palikite kambario temperatūroje 15 minučių.
Svarbu nepalikti krevečių marinuotis ilgiau, nes jos taps pernelyg minkštos.
Krevetes suverkite ant medinių iešmelių, prieš tai juos išmirkę vandenyje, ir kepkite ant anglių (be ugnies) maždaug po 2–3 minutes iš abiejų pusių.
Neperšviečiamos, rausvos, sukietėjusios
krevetės – ženklas, kad jos iškepė.