Traškūs ir gardūs marinuoti agurkai: receptas, pasiteisinęs 100 procentų

Dabar – pats agurkų sezonas! Tad metas užsikonservuoti jų, kad galėtume mėgautis ir žiemą.

 Marinuoti agurkai.<br> 123rf nuotr.
 Marinuoti agurkai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2022, 7:05 AM, atnaujinta Jul 25, 2023, 8:20 AM

Dalijamės laiko patikrintu receptu, pagal kurį paruošti agurkėliai būna traškūs ir gardūs, o juos paruošti lengva net ir tiems, kurie dar niekad jų nemarinavo.

Daugelis šeimininkių sutiks: tai receptas, pasiteisinęs 100 procentų.

Marinuoti agurkai

Reikės:

  • agurkų
  • krapų stiebų ir žiedynų
  • česnakų
  • kvapiųjų pipirų
  • lauro lapų
  • garstyčių grūdelių 
  • aitriosios paprikos (nebūtinai)

1 l marinato reikės: 

  • 1 v. š. druskos (su kaupu)
  • 4 v. š. cukraus
  • 100 ml acto (9 proc.) arba 150 ml obuolių acto

Kaip gaminti 

Agurkus nuplaukite ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikykite keletą minučių ir nupilkite. 

Į švarius stiklainius dėkite krapų, česnako skiltelių, pipirų, kitų prieskonių. Jei mėgstate – dėkite po nedidelį gabalėlį aitriosios paprikos.

Sudėkite agurkus.

Paruoškite marinatą: į vandenį berkite druską ir cukrų, užvirkite. Supilkite actą. 

Užpilkite marinatą ant agurkų, užsukite dangtelius, apverskite dangteliais į apačią, sandariai uždenkite apklotu ir laikykite, kol visiškai atvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.