Slyvų keksas
Tešlai reikės:
- 1 kiaušinio
- 200 g miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 80 g graikinio jogurto
- 130 g aliejaus
- 140 g rudojo cukraus
- 60 g migdolų miltų
- 8–10 vid. dydžio slyvų
Trupiniams reikės:
- 100 g miltų
- 50 g cukraus
- 40 g šalto sviesto
- žiupsnelio druskos
Kaip gaminti
Pirmiausia pasidarome trupinius. Visus produktus, skirtus trupiniams, suberiame į indą ir pirštais suminkome iki šlapių trupinių.
Nuplauname slyvas ir supjaustome plonomis skiltelėmis.
Į dubenį mušame kiaušinį ir beriame rudąjį cukrų. Viską lengvai išmaišome. Tada pilame aliejų, jogurtą ir migdolų miltus. Išmaišome.
Beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Vėl viską gerai išmaišome.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, dedame pusę tešlos, tada sluoksnį slyvų ir užbarstome pusę trupinių. Sudedame likusią tešlos dalį, likusias slyvas ir likusius trupinius. Gauname 2 sluoksnius tešlos, 2 slyvų ir 2 trupinių.
Galima užbarstyti migdolų drožlių.
Kepame apie 1 val. 20 min. arba kol įkišus medinį pagaliuką jį ištraukiame sausą. Orkaitės temperatūra 175 laipsnių, funkcija viršus apačia.
Iškepus leidžiame atvėsti formoje.
Pastabos
- Tinka visos uogos ar rūgštesni vaisiai.
- Vietoje rudojo cukraus galite dėti baltąjį, bet tada keisis kekso spalva.