Nereikės nei kaitinti, nei virti, nei nupylinėti marinato keletą kartų.
Dalijamės Renatos receptu. Išbandykite ir jūs!
Agurkus nuplaukite, galiukus nupjaustykite. Užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite, kol šiek tiek pabals.
Sudėkite į 1 l talpos stiklainius.
Į stiklainius dėkite ir po šaukštą-du džiovintų prieskonių marinavimui. Jeigu naudosite šviežius, juos nuplikykite verdančiu vandeniu.
Proporcijos 1 l stiklainiui:
- 1 v. š. druskos
- 1 v. š. cukraus
- 2 v. š. acto (9 proc.)
Į stiklainį ant agurkų suberkite druską ir cukrų, supilkite actą. Visą užpilkite verdančiu vandeniu.
Užsukite, stiklainius apverskite ir uždenkite. Laikykite, kol atvės.
„Skanaus!“ – palinkėjo Renata.