Pats paprasčiausias agurkų marinatas: darbo mažai, o rezultatas – nuostabus

Paprasta, gardu ir patikima – taip marinuotų agurkų receptą pristatė kaunietė Renata. „Šį marinatą naudoju jau daug metų. Darbo – beveik nulis, agurkai laikosi gerai, būna traškūs, o skonis nuostabus“, – tikina Renata. 

Agurkų marinavimas.<br> 123rf nuotr.
Agurkų marinavimas.<br> 123rf nuotr.
Agurkų marinavimas.<br> 123rf nuotr.
Agurkų marinavimas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 23, 2022, 9:06 AM, atnaujinta Aug 21, 2023, 7:39 PM

Nereikės nei kaitinti, nei virti, nei nupylinėti marinato keletą kartų.

Dalijamės Renatos receptu. Išbandykite ir jūs!

Marinuoti agurkai 

Agurkus nuplaukite, galiukus nupjaustykite. Užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite, kol šiek tiek pabals.

Sudėkite į 1 l talpos stiklainius. 

Į stiklainius dėkite ir po šaukštą-du džiovintų prieskonių marinavimui. Jeigu naudosite šviežius, juos nuplikykite verdančiu vandeniu. 

Proporcijos 1 l stiklainiui: 

  • 1 v. š. druskos
  • 1 v. š. cukraus
  • 2 v. š. acto (9 proc.)

Į stiklainį ant agurkų suberkite druską ir cukrų, supilkite actą. Visą užpilkite verdančiu vandeniu. 

Užsukite, stiklainius apverskite ir uždenkite. Laikykite, kol atvės. 

„Skanaus!“ – palinkėjo Renata. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.