Pažintinė maisto kelionė prasidėjo dėl to, kad paauglystėje mergina buvo nepatenkinta savo svoriu. K.Kozmėnaitė nusprendė pakeisti mitybos įpročius, pradėjo dažniau sukiotis prie viryklės ir valgyti mažiau kaloringą, sveikesnį, maistingesnį maistą.
Dabar ji kuria tinklaraštį „Prie puodų“. „Jis atsirado karantino metu. Jį susikurti pastūmėjo mano gera draugė, vis sakydama, kad mano patiekalai atrodo viliojamai ir žmonėms jie tikrai patiktų, būtų įdomūs. Draugė netgi pakišo mintį tinklaraščio pavadinimui“, – pasakojo Karina.
Su „Savaitgalio“ skaitytojais ji pasidalijo vasariško deserto receptu. Išbandykite ir jūs!
Vasaros desertas
Reikės:
- 1 pakelio paprastų sausainių
- pusės skardinės sutirštinto pieno
- apie 150 g braškių
- apie 150 g šilauogių
- 250 g liesos varškės
- 100 g sviesto
- žaliosios citrinos
Kaip gaminti
Varškę, sviestą ir sutirštintą pieną sutrinkite trintuvu iki ganėtinai skystos masės.
Į masę sudėkite sulaužytus sausainius ir pjaustytas į 4 dalis braškes, suberkite šilauoges, įspauskite pusės citrinos sulčių. Gerai išmaišykite.
Masę dėkite į kepimo popieriumi išklotą nedidelę skardą.
Uždenkite maistine plėvele ir padėkite nakčiai į šaldytuvą.