Burnoje tirpstantis obuolių pyragas: nesigailėsite išbandę šį receptą

Rugsėjo savaitgalis daugeliui neatsiejamas nuo naminio obuolių pyrago. Juk dabar – pats obuolių metas!

 Obuolių pyragas.<br> 123rf nuotr.
 Obuolių pyragas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-10 16:42, atnaujinta 2023-09-05 20:00

Obuolių pyragų receptų yra tokia daugybė, kad kaskart galima mėgautis vis kitokiu skanėstu – trapiu ar minkštu ir puriu, su obuoliais tešloje arba obuoliais ant pyrago viršaus. 

Išbandykite dar vieną paprastą, tačiau tikrai neprastą receptą. Jis patiks visiems, tačiau labiausiai tiems, kurie mėgsta burnoje tirpstančius drėgnus pyragus. 

Jame – daug obuolių ir mažai tešlos.

Obuolių pyragas 

Reikės: 

  • maždaug 800 g obuolių
  • 250 g cukraus (ar mažiau, pagal skonį)
  • 250 g kambario temperatūros sviesto
  • 3 kiaušinių
  • 300 g miltų
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • pusės citrinos sulčių
  • žiupsnelio druskos

Kaip gaminti 

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.

Obuolių žievelę nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ar kubeliais, apšlakstykite citrinos sultimis. 

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos.

Sviestą išsukite su cukrumi, kol bus purus ir pabals. Maišydami įmuškite po vieną kiaušinį.

Suberkite miltus, išmaišykite. 

Galiausiai įmaišykite obuolius, sukrėskite į kepimo formą ir kepkite apie 45–55 minutes, nelygu kepimo formos dydis ir pyrago storis. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku. 

Skanaukite šiltą ar atvėsusį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją