Moliūgų keksas: kai norisi ko nors paprasto ir skanaus

Kai norisi greitai, skaniai ir paprastai, visada kepu keksą. Daug įgūdžių nereikia, receptai dažniausiai paprasti, ir visada pavyksta.

 Moliūgų keksas.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
 Moliūgų keksas.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Skanaus maisto pasaulis“

Oct 9, 2022, 5:06 PM

Ruduo dovanoja daug gėrybių, tai kodėl neišsikepus moliūgų kekso?

Reikalingi produktai:

  • 200 g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • 80 g šokolado gabaliukų
  • 120 g cukraus
  • 250 g moliūgų tyrės
  • 50 g labai minkšto sviesto
  • truputis vanilės ir druskos

Kaip gaminti 

Kiaušinius su cukrumi išplakti iki purios masės. Supilti vanilę ir druską bei gerai išmaišyti.

Sudėti minkštą sviestą ir vėl išmaišyti.

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir per sietelį įsijoti į kiaušinių masę.

Sudėti moliūgo tyrę bei šokolado gabaliukus. Viską atsargiai išmaišyti.

Kekso formą iškloti kepimo popieriumi, pilti tešlą ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min. arba kol medinis pagaliukas būna sausas.

Keksas gaunasi drėgnas ir labai minkštas, tad leidžiame visiškai atvėsti formoje.

Apibarstyti cukraus pudra ar aplieti šokolado glaistu.

„Skanaus maisto pasaulis“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.