Kepenėlių paštetas pagal Natalijos Bunkės receptą: kas paragauja – visi prašo jo ir išsinešti

Vos keli likę neatplėšti advento kalendoriaus langeliai ir vis dažniau girdimos dvejonės apie Kalėdas be sniego kalnų rodo – gražiausios metų šventės jau tikrai čia pat. Nors kiekvienas šį laikotarpį išgyvename skirtingai, tačiau yra dalykų, kurie nekinta, lyg būtų akmenyje iškalti ir, ginkdie, retas kuris drįsta juos laužyti.

 N. Bunkė dalijasi firminio pašteto receptu.<br> lrytas.lt koliažas.
 N. Bunkė dalijasi firminio pašteto receptu.<br> lrytas.lt koliažas.
 Natalija Bunkė.<br>Asmeninis albumas.
 Natalija Bunkė.<br>Asmeninis albumas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 21, 2022, 9:20 AM

Šis laikotarpis yra itin gausus įvairių tradicijų, burtų ir prietarų. Tai itin pastebima, kai imame kalbėti apie maistą. Su dvylika patiekalų ant Kūčių stalo auga ištisos kartos, o vaikystės prisiminimuose Kalėdų senelio beldimą į duris papildo silkė įvairiuose pataluose, kūčiukų mirkymas aguonpienyje ir nuolatinis raginimas valgyti daugiau.

Bet ar tikrai esame taip tvirtai įsikibę tradicijų? Pasirodo, pastaruoju metu Kūčių stalo meniu Lietuvoje vis dažniau papildo bočiams nematyti patiekalai. Krevetės, paelija su jūros gėrybėmis ar net sušiai – visi jie meta iššūkį daugelį metų lyderio pozicijas tvirtai laikiusiai silkei.

Lidl Lietuva“ užsakymu „Norstat“ atlikta reprezentatyvi apklausa rodo, kad daugiau nei 60 proc. apklaustųjų į panašius kulinarinius eksperimentus per žiemos šventes žiūri arba teigiamai, arba neutraliai. Maždaug penktadalis gyventojų yra patys linkę eksperimentuoti.

Verslininkė ir dainininkė, „Lidl“ ambasadorė Natalija Bunkė pripažįsta, kad jai, kaip ir daugeliui, didžiosios žiemos šventės yra neatsiejamos nuo stalo ir gardžių patiekalų, skanaujamų kartu su artimaisiais.

„Kalbant apie įvairiausias naujoves ant šventinio stalo, tikriausiai mes visi esame linkę gaminti jau išbandytus patiekalus, tokius, kuriuos mėgstame labiausiai. Bet aš siūlau kiekvienam įvesti tradiciją – kasmet būtinai pabandyti ir kažką naujo. Tuomet stalas taps įvairesnis, viskas atrodys dar gražiau, o svečiai liks nustebę dėl tokio jūsų išradingumo. 

Jeigu mėgstate tešloje keptą žuvį, pabandykite šį kartą taip išsikepti krevečių, o dar vieną silkę pakeiskite orkaitėje užkeptomis midijomis. Eksperimentai virtuvėje tuo ir nuostabūs, kad čia galioja tik viena taisyklė – jūsų fantazijos platybės“, – pasakoja N. Bunkė.

Pasak jos, kiekvienoje šeimoje tikriausiai yra tas vienas patiekalas, kuris tampa tarsi vizitine  kortele. Natalijos namuose tai yra paštetas, kurį, pasak žinomos moters, ji gamina kasmet ir tiek, kad visiems užtektų. 

„Aš visuomet jį ruošiu dideliais kiekiais, nes kiekvienas, kuris paragauja mano pašteto, prašo jo ir išsinešti. O socialinių tinklų sekėjams tai tampa populiariausiu receptu, pagal kurį jie gamina kartu“, – papildo N. Bunkė.

Natalijos paštetą šventėms šiemet gali pasigaminti ir išbandyti visi. 

Garsusis Natalijos Bunkės paštetas

Reikės:

  • vištienos kepenėlių
  • svogūno galvos
  • poros skiltelių česnako
  • aliejaus kepti
  • prieskonių (druskos, pipirų)
  • grietinėlės
  • čiobrelių
  • svogūnų dribsnių (pasirinktinai)

Kaip gaminti

Vištienos kepenėles supjaustykite, nusausinkite ir apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje šlakelyje aliejaus. Dėkite smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliais, apkepkite. Palikite viską šiek tiek atvėsti. 

Apkeptas kepenėlės su pagardais dėkite į trintuvą, įpilkite šiek tiek grietinėlės ir sumalkite. 

Paruoštą paštetą dar šiltą sudėkite į šventinį indą, palikite šaldytuve sustingti. 

Vyšnaite ant torto gali tapti skrudintų svogūnų dribsniai, kurie suteiks patiekalui traškumo bei nuostabaus kvapo.

Skanaukite gardų namuose ruoštą paštetą su lengvai paskrudinta duonele ir, svarbiausia, mėgaukitės akimirkomis su draugais bei artimaisiais. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.