Vištienos krūtinėlė špinatų ir sūrio padaže: gurmaniška vakarienė vos per pusvalandį

Vištienos krūtinėlė špinatų, džiovintų pomidorų ir sūrio padaže – valgis, kurio ruošimas neatims daug laiko, tad puikiai tiks darbo dienos vakarienei.

 Vištienos krūtinėlė špinatų ir sūrio padaže.<br> 123rf nuotr.
 Vištienos krūtinėlė špinatų ir sūrio padaže.<br> 123rf nuotr.
 Vištienos krūtinėlė špinatų ir sūrio padaže.<br> 123rf nuotr.
 Vištienos krūtinėlė špinatų ir sūrio padaže.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 9, 2023, 5:22 PM, atnaujinta Feb 10, 2023, 7:04 PM

Įmantrių produktų neprireiks, vištienos nereikia marinuoti iš anksto, viskas paruošiama greitai, paprastai, o skonis patiks ir išrankiausiems – tad išbandykite.

Taip paruoštą vištienos krūtinėlę galite patiekti su paskrudinta čiabatos riekele, makaronais, ryžiais ar bulvėmis.

Vištienos krūtinėlė špinatų ir sūrio padaže

Reikės:

  • 2 vištienos krūtinėlių
  • 3 šaukštų sviesto
  • po 0,5 a. š. druskos ir pipirų (arba pagal skonį)
  • 1 a. š. raudonėlių
  • 1 vidutinio dydžio svogūno, susmulkinto
  • 4 skiltelių česnako, susmulkintų
  • 1 nedidelio indelio saulėje džiovintų pomidorų, nusausintų ir susmulkintų
  • 0,5 puodelio vištienos sultinio
  • 0,5 puodelio riebios grietinėlės
  • 1/3 puodelio tarkuoto kietojo sūrio
  • geros saujos špinatų

Kaip gaminti

Vištienos krūtinėles, jeigu storos, perpjaukite perpus. Iš abiejų pusių pagardinkite druska, pipirais ir puse arbatinio šaukštelio raudonėlių.

Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite 2 šaukštus sviesto su trupučiu saulėje džiovintų pomidorų aliejaus. Sudėkite vištienos krūtinėles ir kepkite apie 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol apskrus. Perkelkite į lėkštę ir atidėkite.

Į tą pačią keptuvę dėkite šaukštą sviesto, suberkite pjaustytus svogūnus, česnakus, 0,5 arbatinio šaukštelio raudonėlių ir saulėje džiovintus pomidorus. Pakaitinkite, kol svogūnai suminkštės, tuomet lėtai supilkite vištienos sultinį, grietinėlę, berkite tarkuotą sūrį ir kaitinkite 2–3 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais.

Į padažą berkite špinatus ir pakaitinkite, kol subliūkš. Sudėkite vištienos krūtinėlę atgal į keptuvę ir pakaitinkite 2–3 minutes.

Patiekite ir mėgaukitės!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.