Tai desertas, puikiai tinkantis ir ant Velykų švenčių stalo.
Reikės:
- 250 g gryno žemės riešutų sviesto be jokių priedų (jį galite keisti bet kuriuo kitu riešutų sviestu ar sezamų pasta)
- 140 g klevų sirupo
- 1 a. š. vanilės ekstrakto (nebūtina)
Kaip gaminti
Puode užvirkite klevų sirupą ir, palikę vidutinę kaitrą, leiskite jam pakunkuliuoti 5 min.
Kitame puode pašildykite riešutų sviestą, kad masė taptų tolygi.
Dar karštą sirupą sumaišykite su riešutų sviestu.
Gautą masę supilkite į norimą formą ir išlyginkite.
Formą galite palikti kambario temperatūroje arba dėti į šaldytuvą.
Po 2 valandų chalva sutvirtės ir bus tinkama valgyti. Vėliau chalvą laikykite sandariame inde šaldytuve.
Skanaus!
Receptu pasidalijo ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi Gali“ projektas „Nori gali“. „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui „Soul Food“.