Žemės riešutų chalva su klevų sirupu: skanėstas, kuris tiks ir švenčių stalui

2023 m. balandžio 4 d. 14:02
Lrytas.lt
Receptas
Tokią chalvą galima gaminti iš bet kokio riešutų sviesto ar sezamų pastos. Taip pat įmaišyti vis kitokių priedų: sėklų, džiovintų uogų ar riešutų. 
Daugiau nuotraukų (1)
Tai desertas, puikiai tinkantis ir ant Velykų švenčių stalo.
Reikės:
  • 250 g gryno žemės riešutų sviesto be jokių priedų (jį galite keisti bet kuriuo kitu riešutų sviestu ar sezamų pasta)
  • 140 g klevų sirupo
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto (nebūtina)
Kaip gaminti
Puode užvirkite klevų sirupą ir, palikę vidutinę kaitrą, leiskite jam pakunkuliuoti 5 min.
Kitame puode pašildykite riešutų sviestą, kad masė taptų tolygi.
Dar karštą sirupą sumaišykite su riešutų sviestu.
Gautą masę supilkite į norimą formą ir išlyginkite.
Formą galite palikti kambario temperatūroje arba dėti į šaldytuvą.
Po 2 valandų chalva sutvirtės ir bus tinkama valgyti. Vėliau chalvą laikykite sandariame inde šaldytuve.
Skanaus!
Receptu pasidalijo ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi Gali“ projektas „Nori gali“.  „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui „Soul Food“.
Chalvareceptasžemės riešutai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.