Lašišos sriuba pagal suomišką receptą: nesigailėsite išbandę

Tirštą, gardžią ir kvapnią lašišos sriubą mėgsta net ir tie, kurie ne itin mėgsta žuvį. Dalijamės nesudėtingai paruošiamos, tačiau tikrai gardžios suomiškos lašišos sriubos receptu.

 Lašišos sriuba.<br> 123rf nuotr.
 Lašišos sriuba.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2023, 9:29 PM

Nenusivilsite išbandę.

Lašišos sriuba 

Reikės: 

  • 1 poro (baltosios dalies) arba vidutinio dydžio svogūno 
  • 1 morkos
  • 2-3 v. š. sviesto
  • 1 1 vandens 
  • 3–4 bulvių
  • 300 g lašišos be odos ir be kaulų
  • druskos 
  • juodųjų ir kvapiųjų pipirų
  • 200 ml grietinėlės
  • krapų 

Kaip gaminti

Į puodą dėkite sviestą, ištirpinkite, sudėkite griežinėliais pjaustytas morkas ir smulkintą porą ar svogūną, apkepkite. 

Supilkite vandenį, dėkite kubeliais supjaustytas bulves ir užvirkite. Virkite, kol bulvės ir morkos suminkštės, apie 10–15 min.

Lašišą supjaustykite kubeliais, sudėkite į sriubą ir pavirkite apie 5 min.

Pagardinkite pipirais ir druska. 

Išjunkite kaitrą ir supilkite grietinėlę, išmaišykite. Patiekite apibarstę krapais. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.