Vištų kepenėlių paštetas pagal Jurgos receptą tiks ir užkandžiui, ir svečiui pavaišinti

Iš pradžių kulinarinių paslapčių ji sėmėsi stebėdama gyvenimo draugą norvegą Inge Henrikseną (54 m.), o laikui bėgant vis drąsiau pati pradėjo suktis prie puodų. „Dabar namuose daugiau gaminu aš. Inge dažnai juokauja, kad okupavau virtuvę ir jis nebegali pasireikšti“, – sakė keturiolika metų Norvegijoje gyvenanti Jurga Medžionienė (48 m.).

 Daugybės virtuvės paslapčių Jurga išmoko iš savo draugo Inge.<br> Asmeninis albumas.
 Daugybės virtuvės paslapčių Jurga išmoko iš savo draugo Inge.<br> Asmeninis albumas.
Vištų kepenėlių paštetas<br> Asmeninis albumas.
Vištų kepenėlių paštetas<br> Asmeninis albumas.
Vištų kepenėlių paštetas<br> Asmeninis albumas.
Vištų kepenėlių paštetas<br> Asmeninis albumas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 3, 2023, 5:20 PM

Kaune gimusi ir augusi Jurga seniai mėgsta gaminti. Tačiau moters kulinarinis talentas ypač atsiskleidė, kai po sunkios ligos jai buvo pripažintas neįgalumas. Dirbti negalinčios J.Medžionienės kasdienybė ėmė suktis namuose ir ji pradėjo galvoti, kaip praskaidrinti laiko tėkmę.

Tuomet dar atsirado įkvėpėjas ir bendramintis gyvenimo partneris I.Henriksenas. Vyras – profesionalus kulinaras, daug metų dirbęs įvairiuose Oslo restoranuose, bet dėl neįgalumo savo mėgstamo darbo buvo priverstas atsisakyti.

„Dabar mes su Inge daug laiko praleidžiame namuose. Jo kulinarinė patirtis, apie maistą įgytos žinios niekur nedingo, aš daug iš jo išmokau. Maisto gamyba man tapo didžiausiu pomėgiu.

Niekada nebūsiu profesionali kulinarė, bet moku daugiau nei įprasta namų šeimininkė“, – sakė tinklaraščio „Skanios istorijos“ įkūrėja J.Medžionienė.

Daugiau apie ją skaitykite čia.

Su „Savaitgalio“ skaitytojais ji pasidalijo keliais receptais. Vištų kepenėlių paštetas pagal Jurgos receptą tiks ir pusryčiams, ir užkandžiui, ir netikėtai užsukusiam svečiui pavaišinti.

Vištų kepenėlių paštetas

Reikės:

  • 100 g sviesto
  • 1 didelio svogūno
  • 5 skiltelių česnako
  • 500 g vištų kepenėlių
  • 6–8 ančiuvių
  • 100 ml riebios grietinėlės
  • 3 v. š. desertinio vyno (konjako, brendžio, mėgstamo likerio ar užpiltinės)
  • 1 v. š. džiovintų slyvų, virtų raudonajame vyne (arba 4–6 išmirkytų džiovintų slyvų)
  • žiupsnelio rūkytos paprikos miltelių
  • druskos
  • maltų pipirų

Svieste apkepkite svogūną, česnaką, sudėkite slyvas, ančiuvius, įpilkite vyno. Patroškinkite minutėlę, sudėkite kepenėles ir maišydami kepkite 5–7 min. Supilkite grietinėlę, sudėkite prieskonius. Dar patroškinkite pusę minutės ir išjunkite. Masę sutrinkite elektriniu plaktuvu.

Vieną indelį užpilkite tirpintu sviestu, kitą – spanguolių drebučiais.

Drebučius ruošiu taip: šaldytų spanguolių saują sutrinu su 1 a. š. cukraus. Pusę šaukštelio želatinos užpilu 150 ml vandens, pabrinkinu ir pašildau. Sumaišau su spanguolėmis.

Puoškite marinuotais raudonaisiais serbentais (juos marinuoju likusiame nuo pomidorų arba nuo agurkų marinate), gražgarstėmis, poru, raudonaisiais pipirais. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.