Sveiki ir gardūs avižiniai blynai su uogomis, kuriuos pamėgo visa šeima

Vieni skaniausių blynų mūsų šeimoje yra avižiniai blynai su uogomis. Ne tik skanūs, bet ir sveikut sveikutėliai. Savaitgaliais prikepu jų visą kalną ir mėgaujamės neskaičiuodami kąsnių.

 Avižiniai blynai su uogomis.<br> „Valgykime sveikiau“.
 Avižiniai blynai su uogomis.<br> „Valgykime sveikiau“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 21, 2023, 9:34 AM

Avižinius miltus blynams susimalu pati iš viso grūdo avižinių dribsnių, tad šie blynai būna maistingi tarsi pati avižinė košė. Pridėtinio cukraus nenaudoju, nes saldumo pakanka iš bananų.

Iš uogų dažną kartą mėgstu padaryti nevirtą uogienę. Kodėl nevirta uogienė? Todėl, kad man labai gaila virti uogas – noriu maksimaliai išsaugoti visus vitaminus ir kitus uogose esančius gėrius. Nevirtai uogienei vasarą naudoju šviežias uogas, o žiemą – šaldytas.

Uogas tiesiog sutrinu su ispaninių šalavijų sėklomis ir keliomis datulėmis dėl saldumo. Tai paprastai padarau, kol kepa blynai (reiktų bent 15 minučių, kad išbrinktų ispaninių šalavijų sėklos) arba iš vakaro. Žinoma, tokia uogienė skirta iš karto ir suvalgyti, bet jei lieka – likučiai šaldytuve gali stovėti iki 5 dienų.

Su vaikais mėgstame pastatyti blynų bokštelius. Ant vienos blyno pusės uždedame šaukštą uogienės, ant viršaus uždedame kitą blyną ir taip pakartojame su keliais blynais, kad gautųsi sluoksniuoti blynų bokšteliai. Ne tik skanu, bet ir gražu!

Avižiniai blynai su uogomis

Blynams reikės:

  • 200 g avižinių miltų
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • ¼ a. š. druskos
  • 3 vidutinio dydžio gerai prinokusių bananų
  • 250 ml augalinio pieno
  • 2 š. aliejaus

Nevirtai uogienei reikės:

  • 2 stikl. aviečių ar kitų uogų (jei šaldytos – atšildome)
  • 2 š. ispaninių šalavijų sėklų
  • 4 datulių

Kaip gaminti

Pirmiausia pasiruošiame uogienę. Į maisto trintuvą sudedame atšilusias uogas su visomis išsiskyrusiomis sultimis. Jei naudojame šviežias uogas, kad būtų skysčiau, įpilame ¼ stiklinės bet kokių sulčių arba tiesiog vandens. Suberiame ispaninių šalavijų sėklas ir datules. Sutriname, kad viskas gerai susimaišytų. Paliekame bent 15 min., kad išbrinktų sėklos ir uogienė sutirštėtų (arba tai padarome iš vakaro).

Ruošiame blynus. Dubenyje avižinius miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Bananus sutriname šakute ir sudedame į dubenį su miltais. Ten pat supilame pieną ir aliejų, viską gerai sumaišome.

Keptuvėje įkaitintame aliejuje blynus gražiai apkepame iš abiejų pusių.

Ant vienos blyno pusės uždedame šaukštą uogienės, ant viršaus uždedame kitą blyna ir taip pakartojame su keliais blynais, kad gautųsi sluoksniuoti blynų bokšteliai. Ant viršaus galima dar užsipilti klevų sirupo ir papildomai užsiberti uogų.

Skanaus!

Receptu pasidalijo ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi Gali“ projektas „Nori gali“.  „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.

Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui „Valgykime sveikiau“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.