Trešnių keksas maloniai nustebins vasarišku skoniu ir aromatu

Tai nuostabus trešnių pyragas arba keksas, švelniai dvelkiantis migdolais – o migdolai su trešnėmis yra puikus duetas.

 Keksas su trešnėmis.<br> 123rf nuotr.
 Keksas su trešnėmis.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-24 17:37, atnaujinta 2023-07-24 17:38

Vasariškas, purus ir gražiai atrodantis, tad papuoš bet kokį stalą. O svarbiausia – tikrai gardus – norėsis dar ne vieno gabaliuko! Puikiai tiks su kava, arbata ar pieno stiklinaite.

O jei mėgstate gaivesnį, rūgštesnį skonį – kepkite šį keksą su vyšniomis. Jam puikiai tiks ir šviežios, ir šaldytos vyšnios, tik atšildžius leiskite joms nuvarvėti.

Trešnių keksas

Reikės:

  • 110 g sviesto
  • 180 g cukraus
  • 240 g grietinės
  • 3 kiaušinių (kambario temperatūros)
  • vanilės ekstrakto
  • migdolų ekstrakto
  • 200 g kvietinių miltų
  • 1,5 a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 2 stiklinių šviežių trešnių be kauliukų

Kaip gaminti

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ištepkite sviestu pailgą kekso formą, dugną ir šonus išklokite kepimo popieriumi.

Į didelį dubenį dėkite sviestą ir cukrų. Rankiniu ar elektriniu plakikliu išplakite iki šviesios ir purios masės – užtruksite maždaug 3 minutes. Sudėkite grietinę ir plakite toliau.

Sumažinkite greitį ir po vieną įmuškite kiaušinius. Įpilkite vanilės ir migdolų ekstrakto, išplakite.

Suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską ir sumaišykite, kol miltai sudrėks. Nepermaišykite, nes keksas gali neiškilti.

Atidėkite trečdalį puodelio trešnių, perpjaukite jas per pusę.

Į kitą dubenį ar plastikinį maišelį sudėkite trešnes ir apibarstykite 2 šaukštais miltų, išmaišykite.

Į paruoštą kepimo formą supilkite trečdalį tešlos. Tolygiai apibarstykite puse trešnių. Ant viršaus dėkite dar trečdalį tešlos, suberkite likusias uogas, užpilkite paskutinį trečdalį tešlos.

Dėkite kepti į įkaitintą orkaitę ir kepkite 65–80 minučių arba tol, kol centre įsmeigtas dantų krapštukas liks švarus, o viršus bus tolygios auksinės spalvos. Perkelkite keksą ant grotelių ir palikite bent 30 minučių, kad atvėstų.

Supjaustykite ir mėgaukitės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.