Darbą palengvina ir tai, kad nereikia lupti pomidorų odelių – iškepusios orkaitėje jos lengvai sutrinamos su pomidorais į tirštą masę.
Tad iškart gaminkite daugiau – darbo nedaug, o skoniu mėgausitės dar ilgai.
Gardinti padažą galite bet kokiomis mėgstamomis žolelėmis ar prieskoniais – turėsite puikų pagardą kepsniams, makaronams, mišrainėms ir kitokiems patiekalams.
Keptų pomidorų padažas
Reikės:
- 2 kg pomidorų
- 3 didelių svogūnų
- 2–3 raudonųjų paprikų
- česnako galvutės
- aitriosios paprikos pagal skonį
- 100 g rudojo cukraus
- 70 ml obuolių acto
- 2 v. š. druskos
- 10 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 v. š. džiovintų raudonėlių (bazilikų, čiobrelių)
- maltų juodųjų pipirų
- saldžiųjų paprikų miltelių arba kitų mėgstamų prieskonių
Kaip gaminti
Į gilią kepimo skardą dėkite pjaustytus pomidorus, svogūnus, paprikas, česnakus, suberkite cukrų, druską ir prieskonius, supilkite actą, viską gausiai apšlakstykite aliejumi ir išmaišykite.
Dėkite kepti į 180 laipsnių orkaitę, kepkite 1,5 valandos.
Masę sutrinkite elektriniu ar rankiniu smulkintuvu.
Dar kartą užkaitinkite ir supilkite į švarius stiklainėlius.
Sustatykite dangteliais žemyn ir laikykite apkloję iki visiškai atvės.