Orkaitėje keptų pomidorų padažas: darbo nedaug, o rezultatas – puikus

2023 m. rugpjūčio 8 d. 14:39
Lrytas.lt
Receptas
Paruošti naminį keptų pomidorų padažą lengviau negu lengva. Labai patogu yra tai, kad nereikia stovėti prie viryklės ir prižiūrėti puodų – visą darbą atlieka orkaitė.
Daugiau nuotraukų (1)
Darbą palengvina ir tai, kad nereikia lupti pomidorų odelių – iškepusios orkaitėje jos lengvai sutrinamos su pomidorais į tirštą masę.
Tad iškart gaminkite daugiau – darbo nedaug, o skoniu mėgausitės dar ilgai.
Gardinti padažą galite bet kokiomis mėgstamomis žolelėmis ar prieskoniais – turėsite puikų pagardą kepsniams, makaronams, mišrainėms ir kitokiems patiekalams.
Keptų pomidorų padažas
Reikės:
  • 2 kg pomidorų
  • 3 didelių svogūnų
  • 2–3 raudonųjų paprikų
  • česnako galvutės
  • aitriosios paprikos pagal skonį
  • 100 g rudojo cukraus
  • 70 ml obuolių acto
  • 2 v. š. druskos
  • 10 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v. š. džiovintų raudonėlių (bazilikų, čiobrelių)
  • maltų juodųjų pipirų
  • saldžiųjų paprikų miltelių arba kitų mėgstamų prieskonių
Kaip gaminti
Į gilią kepimo skardą dėkite pjaustytus pomidorus, svogūnus, paprikas, česnakus, suberkite cukrų, druską ir prieskonius, supilkite actą, viską gausiai apšlakstykite aliejumi ir išmaišykite.
Dėkite kepti į 180 laipsnių orkaitę, kepkite 1,5 valandos.
Masę sutrinkite elektriniu ar rankiniu smulkintuvu.
Dar kartą užkaitinkite ir supilkite į švarius stiklainėlius.
Sustatykite dangteliais žemyn ir laikykite apkloję iki visiškai atvės.
pomidorų padažaskeptipomidorai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.