Darbinga savaitė? Savaitgalį pasigaminkite greitą ir gardžią vakarienę visai šeimai

Pirma rugsėjo savaitė visuomet būna kupina ne tik naujo sezono įspūdžių, bet ir iššūkių. Įsisukus į kasdienę rutiną neretai nelieka laiko net ir svarbiausiems dalykams: lėtam ir maloniam maisto ruošimui bei kokybiškam laikui su artimaisiais. Tačiau artėjantis savaitgalis – puiki proga, kai galima sustoti ir pailsėti. Tai, kartu su gardaus maisto receptais ir ypatingomis nuolaidomis atrinktiems produktams, siūlo padaryti prekybos tinklas „Lidl“.

Po intensyvios darbo savaitės „Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti lengvą, greitą ir itin gardžią vakarienę, prie kurios nereikės plušti valandų valandas, o rezultatas pradžiugins visą šeimą.
Po intensyvios darbo savaitės „Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti lengvą, greitą ir itin gardžią vakarienę, prie kurios nereikės plušti valandų valandas, o rezultatas pradžiugins visą šeimą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2023, 3:00 PM

Savaitgaliai „Lidl“ parduotuvėje – tikra visos šeimos šventė, kai galima nusipirkti savo mėgstamiausių produktų ir pernelyg neskaičiuoti. Kodėl? Nes kiekvieną šeštadienį pirkėjų visose 69 „Lidl“ parduotuvėse Lietuvoje laukia ypatingos kainos atrinktiems produktams.

Šįkart prekybos tinklas siūlo visai šeimai patiksiančius kokybiškus produktus: nuo žuvies ir ryškiaspalvių vaisių iki gėrimų, iš kurių galima susiplanuoti sočią net kelių patiekalų vakarienę. Sukti galvą dėl savaitgalio valgių tikrai neteks, nes su tokiomis mažomis kainomis būsimos vakarienės meniu – aiškus. Jame – ne tik gardi žuvis pagrindiniam patiekalui paruošti, bananai – pasimėgauti desertu, bet ir gaivinantis gėrimas.

Jau šį šeštadienį pirkėjus daržovių skyriuje pasitiks 43 proc. nuolaida bananams. Kilogramą jų bus galima įsigyti vos už 0,69 Eur. Žuvies mėgėjai „Lidl“ parduotuvėse kviečiami stabtelti prie šio skyriaus šaldytuvų. „Super kaina“ pasipuoš ir atlantinių lašišų filė: kilogramą šios šviežios žuvies pirkėjai galės įsigyti už 9,99 Eur. Pasimėgauti gazuotais gėrimais tądien taip pat bus bus galima daug pigiau: 1,75 l gazuoto gaiviojo gėrimo „Coca-Cola“ kainuos tik 0,99 Eur.

Gardi vakarienė šeimai

Po intensyvios darbo savaitės „Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti lengvą, greitą ir itin gardžią vakarienę, prie kurios nereikės plušti valandų valandas, o rezultatas pradžiugins visą šeimą. Savaitgalio meniu – lašišos kepsneliai su sviestiniu–česnakiniu padažu ir bananų pudingas.

Pagrindiniam patiekalui pagaminti reikės:

  • 1 kg lašišos filė
  • 200 g sviesto
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 šaukštų citrinos sulčių
  • 1 citrinos žievelės
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Šviežių petražolių ryšulėlio

Pirmiausia supjaustykite lašišos filė į keturis lygius gabalėlius kiekvienam šeimos nariui. Supjaustytus gabalėlius iš abiejų pusių pagardinkite žiupsneliu druskos ir pipirų.

Tuomet didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą ant vidutinės–stiprios ugnies. Į sviestą suberkite smulkintą česnaką ir pakepinkite apie 1–2 minutes. Pagardintą lašišos filė įdėkite į keptuvę odele žemyn. Kepkite maždaug 4–5 minutes iš kiekvienos pusės, kol šiek tiek apskrus.

Paskutinę kepimo minutę ant lašišos gabalėlių užpilkite citrinos sulčių ir užbarstykite tarkuota citrinos žievele.

Patiekdami žuvį lėkštėje, ant viršaus apšlakstykite likusį padažą iš keptuvės ir apibarstykite šviežiomis smulkintomis petražolėmis. Patiekite žuvį su mėgstamu garnyru: garuose virtomis daržovėmis, ryžiais ar lengvomis salotomis.

Šis greitas ir skanus lašišos receptas gali būti paruoštas per mažiau nei 15 minučių, todėl jis puikiai tinka greitam ir skaniam šeimos patiekalui. Prie patiekalo nepamirškite patiekti vandens ar gaiviųjų gėrimų.

Bananų pudingui prireiks:

  • 24 vnt. minkštų meduolių
  • 5 prinokusių bananų
  • 3 stiklinių natūralaus graikiško jogurto „Pilos“
  • 4 v. š. cukraus pudros

Pirmiausia pasiruoškite kelis dubenius, į kuriuos dėsite skirtingus šio deserto ingredientus. Viename jų su jogurtu išplakite cukraus pudrą. Kitame – smulkiai rankomis sutrupinkite meduolius. Tuomet nulupkite bananus ir juos supjaustykite griežinėliais.

Pasiruoškite stiklinį indą aukštesniais kraštais, kuriame gražiausiai atrodys jūsų ruošiamas desertas, ir pradėkite jį sluoksniuoti. Ant indo dugno pirmiausiai berkite trupintus meduolius, tuomet uždėkite sluoksnį bananų griežinėlių, o ant jų – sluoksnį saldinto jogurto. Tokia pačia seka atlikite viską ir toliau, kol panaudosite visus ingredientus.

Susluoksniuotą desertą kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą, kad desertas atvėstų ir sutvirtėtų.

Desertą galite papuošti likusias bananų griežinėliais arba savo mėgiamomis uogomis. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo