Laiškininkė iš Rokiškio pasidalijo sviestinio obuolių pyrago receptu: išbandykite ir jūs

„Lietuvos pašte“ Rokiškyje dirbanti mobili laiškininkė Justina Tumasienė šį receptą atrado visai netyčia, ieškodama naujų idėjų kepiniams.

 Justina Tumasienė šį receptą atrado visai netyčia, ieškodama naujų idėjų kepiniams.<br> „Rokiškio sirena“.
 Justina Tumasienė šį receptą atrado visai netyčia, ieškodama naujų idėjų kepiniams.<br> „Rokiškio sirena“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2023, 5:04 PM, atnaujinta Sep 14, 2023, 6:18 PM

„Buvo ruduo, pas mamą kaime užderėjo gausus obuolių derlius, todėl sugalvojau vaikams iškepti obuolių pyragą. O kur dar cinamonu kvepiantys namai...

Kad būtų smagiau, pyragą kepiau kekso formoje. Taigi, tai – mano sviestinis obuolių pyragas-keksas“, – kalbėjo J. Tumasienė.

Sviestinis obuolių pyragas

Reikės:

  • 4 vnt. kiaušinių (M arba L dydžio)
  • 200 g sviesto
  • 250 g kvietinių miltų
  • 180 g cukraus
  • 5 vnt. obuolių (vidutinio dydžio, skaniau rūgštesni)
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. valgomosios sodos
  • 2 arb. š. vanilinio cukraus arba trupučio vanilės esencijos

Kaip gaminti

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių (kaitinimo režimas iš viršaus ir apačios, be ventiliatoriaus).

Sviestą ištirpinkite ir palikite atvėsti.

Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis juostelėmis.

Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė pabals ir jos tūris padidės maždaug 2 kartus. Supilkite atvėsusį sviestą bei dar truputį paplakite.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Šį mišinį įsijokite į kiaušinių plakinį kaskart šaukštu, bet ne plaktuvu išmaišydami, kad neliktų sausų miltų. Tešla turėtų gautis maždaug riebios grietinės tirštumo.

Į tešlą sudėkite obuolius (juos apibarsčiau cinamonu, bet galite nedėti, jei nemėgstate – pašnekovės pastaba) ir atsargiai išmaišykite, stengdamiesi per daug tešlos nepermaišyti, nes tada pyragas gali prasčiau kilti.

Į mėgstamą kepimo formą sukrėskite tešlą. Pyragą dėkite kepti į įkaitusios orkaitės vidurį ir kepkite apie 35–45 minutes, kol viršus gražiai paruduos.

Traukite pyragą iš orkaitės, leiskite jam truputį atvėsti. Galite pabarstyti milteliniu cukrum.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.